| Mám dvě děti, není čas na hrdinství. 
 Maso - v hrnci trošku obdělám na másle nebo olivovém oleji porek, přidám maso, pak vodu, podusím, nakonec zeleninu (mrkev, cuketa, případně brokolice). Co nepoužiju okamžitě - zamrazím. Do téhle směsi se dá přidat pak různých ingrediencí a udělat z toho pokaždé jiné jídlo. Někdy trochu sýra, někdy lžičku zakysané smetany, jindy ostatní zeleninu (hrášek, kukuřice), nebo dolít trochu vody a zahustit nemléčnou ovesnou nebo rýžovou kaší a udělat takovou hustší polívku.  Z koření používám hodně bylinky - oregano, bazalku, tymián, taragon, rozmarýn... třeba do hovězí polívky se výborně hodí máta (vietnamský recept).  
 těstoviny - milují obě děti. Nejraději asi mají když k tomu v mikrovlnce uvařím zeleninu (hrášek, kukuřice, brokolice) a udělám sýrovou omáčku (trochu sýra rozpuštěného v mléce). TOmovi občas dělám to, že osmahnu na másle kostičky šunky, přidám rajčata (když se spaří, jdou oloupat), nakonec trošku zakysané smetany a posypat oreganem. Se smetanou a oreganem se dá udělat i tuňák, ale toho dětem nedávám.  
 Zapékání - cokoliv sesypu do malé skleněné mističky (třeba zbylé vařené brambory, kousek květáku či brokolice, pár kostiček šunky, hrášek, kukuřici....) a zapeču s vajíčkem a se sýrem.  
 Rýže - uvařím s hráškem a kukuřicí, přidám čerstvé rajče, trochu strouhaného sýra, lžičku jogurtu nebo zakysané smetany, případně šunku - zase co dům dá... je to něco mezi salátem a rizotem - děti milují (Lise zatím vynechávám ta rajčata, i když ta jsou tam nejlepší).  
   
 Tipy - maso chutná lépe s pórkem. Solím málo, spíš dochutím bylinkami. Omáčky a polívky se místo jíšky dají zahustit nemléčnou kaší. Lžička zakysané smetany udělá ze včerejšího oběda nové zajímavé jídlo. Místo majonézy se dá (třeba do salátu) pro mimčo použít bílý jogurt. |