| 
 
 | 
	|  |  | 
| Kuře na jablkách |  |  |  | Autor: Senedra , 10.12.2006 |  |  |  |  | KUŘE NA JABLKÁCH Suroviny:
 1 kuře (lze použít třeba jen čtvrtky nebo jakoukoliv jinou část kuřete - prsa nejsou vhodná - jsou suchá) 3 jablka1 střední pórek2 stroužky česneku sojová omáčka, grilovací koření, sůl, jemný kečup, bazalka
 Marináda:  250 ml kečupu 1a1/2 nastrouhaného jablka 1 lžíce sojové omáčky 1 lžička grilovacího koření 2 stroužky česneku (prolisovaný) y
 Postup:
 Omyté naporcované kuře osolíme a vložíme do pekáčku tak, aby se porce nepřekrývaly. Z horní strany potřeme marinádou. Do krajů naskládáme tenké plátky jablka - nemusí být oloupané. Posypeme kolečky pórku. Pečeme 1,25 - 1,5 hodiny. 15 minut před dokončením posypeme bazalkou (není to nutné).
 Jako přílohu podávat vařené brambory, ale hodí se i chleba.
 
 |  |  Zobrazeno doposud 304 x. |  |