|
|
|
Krůtí prsa s brusinkovou omáčkou |
|
| Autor: MirkaM , 18.12.2005 | |
| Ingredience 600 g krůtí prsa; 2 jablka; 100 g nastrouhaný sýr; 12 velkých plátků anglické slaniny; vinná klobása ; zelená petrželka; 150 ml bílého vína; 50 ml vinné nebo jablečné pálenky nebo jiného alkoholu; kousek veky od chlebíčků; sůl; pepř;
Omáčka: 100 g brusinky mražené nebo kompot; 2 šalotky; 200 ml dezertního červeného vína; cukr; citrón; trochu tymiánu; smetana;
Postup: Veku namočíme do vína. Z krůtích prsíček nakrájíme tenké plátky a naklepeme je. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka a do hmoty vmícháme strouhaný sýr, zelenou petrželku, najemno nakrájené jablko a pálenku. Na krůtí plátky dáme plátky slaniny, přidáme hmotu a buď přehneme jako kapsu nebo smotáme do závitku. Ze zbytku hmoty můžeme udělat šištičky a obalit je do slaniny nebo je obalit na špejli. Osolíme, opepříme a pečeme na grilu nebo v troubě. Podáváme s teplou nebo studenou brusinkovou omáčkou.
Omáčka: Do vína dáme jemně nakrájenou šalotku, cukr, brusinky a citrónovou šťávu. Uvedeme k varu a vaříme do zredukování tekutiny na polovinu objemu. Dochutíme tymiánem, rozmixujeme a zjemníme smetanou
|
|
Zobrazeno doposud 146 x.
|
|