Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Krůtí prsa s brusinkovou omáčkou

Autor: MirkaM , 18.12.2005
Ingredience
600 g krůtí prsa;
2 jablka;
100 g nastrouhaný sýr;
12 velkých plátků anglické slaniny;
vinná klobása ;
zelená petrželka;
150 ml bílého vína;
50 ml vinné nebo jablečné pálenky nebo jiného alkoholu;
kousek veky od chlebíčků;
sůl;
pepř;

Omáčka:
100 g brusinky mražené nebo kompot;
2 šalotky;
200 ml dezertního červeného vína;
cukr;
citrón;
trochu tymiánu;
smetana;

Postup:
Veku namočíme do vína. Z krůtích prsíček nakrájíme tenké plátky a naklepeme je. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka a do hmoty vmícháme strouhaný sýr, zelenou petrželku, najemno nakrájené jablko a pálenku. Na krůtí plátky dáme plátky slaniny, přidáme hmotu a buď přehneme jako kapsu nebo smotáme do závitku. Ze zbytku hmoty můžeme udělat šištičky a obalit je do slaniny nebo je obalit na špejli. Osolíme, opepříme a pečeme na grilu nebo v troubě.
Podáváme s teplou nebo studenou brusinkovou omáčkou.

Omáčka:
Do vína dáme jemně nakrájenou šalotku, cukr, brusinky a citrónovou šťávu. Uvedeme k varu a vaříme do zredukování tekutiny na polovinu objemu.
Dochutíme tymiánem, rozmixujeme a zjemníme smetanou

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 146 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.