Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Domácí gyros

Autor: VerNika , 24.3.2006

suroviny: prorostlé vepřové maso, olej, gyros koření, majonéza, bílý jogurt, koření tzatziky, cibule, pita (libanonský chléb), zelí a další zelenina (rajčata, papriky, salát atd.) dle chuti


postup: Smícháme olej s kořením gyros a vepřové maso nakrájíme na větší kousky, připravené maso promícháme se směsí a necháme na hodinu (i déle) uležet do ledničky. Pak maso napícháme na jehlu či otáčecí gril a pečeme v troubě (dle množství masa asi 45min) za postupného otáčení. Mezitím si nakrájíme cibuli (či šalotku) na drobno, smícháme 1:1 bílý jogurt s majonézou a okořeníme tzatzikami (na 250ml tak 2 lžičky). Až je maso hotové, rozpečeme chlebové placky a podáváme případně i s další zeleninou dle chuti. Libanonský chléb má tu výhodu, že se dá vršek odříznout a vše se plní do vzniklé kapsy. Upozorňuji: moc dobré, ale těžké na žaludek! V těhotenství doporučuji konzumovat raději k obědu:-)

Zobrazeno doposud 560 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.