Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Houbový koláč

Autor: Fazolkaa + Kubík 10.6.06 , 30.8.2006

200 g hladké mouky
špetka soli
špetka jedlé sody ... nedávala jsem, neboť jsem doma neměla : )
1 vejce
100 g másla
2 lžíce vody


Na náplň:
2 lžíce másla
2 jarní cibulky
300 g směsi hub
200 sýra (např. blaťácké zlato) ...já jsem použila goudu
250 ml husté zakysané smetany
2 vejce
sůl a pepř
1/2 lžičky tymiánu ...já jsme doma neměla : ) použila jsem kmín a tymián


1. Mouku, sůl a sodu prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a rozklepněte do něj vejce, přidejte máslo, vodu a zpracujte na hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny odpočívat v lednici.


2. Mezitím připravte houbovou náplň. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibulku. Až změkne a zesklovatí, přisypte pokrájené houby a za pravidelného míchání poduste doměkka; stačí deset minut. Osolte, opepřete, přidejte tymián a stáhněte z ohně. Ve větší misce smíchejte strouhaný sýr se zakysanou smetanou, vejci a zchladlými houbami.


3. Těsto rozválejte na tenký plát (dobře to jde mezi dvěma potravinářskými fóliemi) (...já jsem to normálně namačkala do formy prsty, to těsto je dost měkké), jen okraje ponechte trochu vyšší. Položte ho na plech a potřete houbovou směsí. Při 180°C pečte asi půl hodiny, aby náplň ztuhla a okraje zezlátly.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 740 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.