POLÉVKA HOVĚZÍ S TĚSTOVINAMI (4 PORCE)
Ingredience: 60 g hovězího masa 60 g mrkve 60 g petržele 60 g celeru 20 g polévkových nudlí petrželová nať
Postup přípravy: Omyté libové maso nakrájíme na kostičky a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na nudličky a vaříme do měkka. Nudle připravíme zvlášť.
Polévku necháme vychladnout, odstraníme z ní tuk, pak znovu prohřejeme a přidáme nudle. Ozdobíme petrželkou.
PÓRKOVÁ POLÉVKA (4 PORCE)
Ingredience: 140 g pórku 40 g brambor 20 g oleje
Postup přípravy: Pórek a brambory nakrájíme. Kolečka pórku zpěníme na oleji a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme kostičky brambor, povaříme.
POLÉVKA S VAJEČNOU JÍŠKOU (4 PORCE)
Ingredience: 80 g mrkve 80 g petržele 80 g celeru 10 g hladké mouky 1 vejce 20 g oleje pažitka
Postup přípravy: Hladkou mouku opražíme na oleji, přidáme vejce, zamícháme. Zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Hotovou polévku ozdobíme pažitkou.
|