Ingredience: 20 g libového masa 240 g mrkve 20 g oleje
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji, osolíme, podlijeme a dusíme. Mrkev nakrájíme, přidáme k masu a dusíme do měkka.
DUŠENÉ KEDLUBNY (4 PORCE)
Ingredience: 600 g kedluben 5 g hladké mouky 20 g oleje petrželka
Postup přípravy: Připravíme světlou jíšku z oleje a hladké mouky. Zředíme ji horkou vodou a osolíme. Přidáme nakrájené kedlubny a dusíme do měkka. Podle chuti přisladíme a osolíme. Ozdobíme nasekanou petrželkou
Ingredience: 200 g čočky 80 g cibule 10 g oleje 40 g kyselé okurky saturejka, ocet
Postup přípravy: Čočku, která byla přes noc namočená, slijeme, znovu zalijeme, přidáme saturejku, uvaříme do měkka. K vychladlé čočce přidáme nakrájenou cibuli a kyselou okurku. Přidáme malé množství oleje a podle chuti ocet.
|