Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Maso: Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou

Autor: správce deníku , 16.6.2006
Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou - 4 porce
600 g vepřové panenky
300 g karotky nebo baby karotky
300 g růžičkové kapusty
snítka bazalky
sůl
olivový olej
600 g brambor
máslo
petrželka
1. Z vepřové panenky nakrájíme tenké plátky, lehce je osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády vymíchané z olivového oleje a najemno nasekané bazalky.
2. Karotku nakrájíme na krátké špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme, větší kapustičky rozkrojíme napůl.
3. Na špízy napichujeme střídavě plátek masa, špalíček karotky, růžičkovou kapustu, lehce potřeme olivovým olejem a takto připravené špízy vaříme v páře s osolenou vodou 15-20 minut. Podáváme s ranými bramborami vařenými ve slupce a oloupanými, s plátkem másla, sypeme sekanou petrželkou (starší brambory uvaříme v mírně osolené vodě s kmínem).

Zobrazeno doposud 330 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.