|
|
|
Maso: Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou |
|
| Autor: správce deníku , 16.6.2006 | |
| Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou - 4 porce 600 g vepřové panenky 300 g karotky nebo baby karotky 300 g růžičkové kapusty snítka bazalky sůl olivový olej 600 g brambor máslo petrželka 1. Z vepřové panenky nakrájíme tenké plátky, lehce je osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády vymíchané z olivového oleje a najemno nasekané bazalky. 2. Karotku nakrájíme na krátké špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme, větší kapustičky rozkrojíme napůl. 3. Na špízy napichujeme střídavě plátek masa, špalíček karotky, růžičkovou kapustu, lehce potřeme olivovým olejem a takto připravené špízy vaříme v páře s osolenou vodou 15-20 minut. Podáváme s ranými bramborami vařenými ve slupce a oloupanými, s plátkem másla, sypeme sekanou petrželkou (starší brambory uvaříme v mírně osolené vodě s kmínem).
|
|
Zobrazeno doposud 330 x.
|
|