Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Šafářské závitky po Ševětínsku

Autor: šplechťule, Marek 10/03 , 17.2.2004

150g tvrdého sýra, 6 plátků šunky, 60g másla, 30g hladké mouky, 1/2 šálku smetany, 1 konzerva sterilizovaného hrášku (nebo kukuřice, nebo jakékoliv drobné zeleniny), 1 žloutek, petrželová nať, sůl.


 


 


Dva plátky šunky jemně nasekáme, sýr nastrouháme na hrubo. Z části másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme smetanou, přidáme žloutek a smícháme se sýrem a šunkou. Podle chuti přisolíme. Touto směsí potřeme zbylé plátky šunky a svineme. posypeme zbylým sýrem a dáme do zapékací misky asni na 10 minut do trouby. Hrášek scedíme, doplníme máslem a prohřejeme. Na ohřátém talíři upravíme závitky, přidáme k nim hrášek a posypeme pokrájeným petrželem. Dobrý je to s bramborovou kaší.


 


Pozn. Tohle je tak na  dvě porce, pro mého muže na jednu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 179 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.