Potřebujeme : vykostěnou kotletu na plátky podle potřeby(může být i kuřecí nebo krůtí, ale jmenuje se to Kotlety...), syrové brambory na plátky (dávám na každého skoro 2x tolik, co na normální porci-ono se to sní), 1-2 šlehačky, sůl, pepř
Do zapékací, nejlépe skleněné mísy-je vidět, jestli je potřeba dolévat šlehačka- pokládáme vrstvy brambor, ty solíme, podle chuti i pepříme, radši pepřit každou druhou, jinak je to pálivé, před posledními dvěma vrstvami dáme maso, brambory upravíme, aby maso nekoukalo a nevysušovalo se, přiklopíme a pečeme tak půl hodiny v troubě. Kontrolujeme tu šlehačku, jestli není potřeba dolít, aby se to nepřipékalo. Potom odklopíme a pečeme ještě tak 15minut dozlatova.
Dělám je i bez masa, ale to použiju víc koření, třeba Sůl na pečené kuře Kotányi, přidám taky třeba cibuli nebo i česnek... Už jsem to dělala i s houbama, rozinkama a čevenou paprikou na kostičky, bylo to taky moc dobrý. Dá se to potom jíst jako příloha, ale my to máme rádi i samotné.
|