Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vepřová pečeně s jablky a brusinkami

Tento recept je původně vánoční jídlo. Ale je to taková mňamka, že si ji dopřávám častěji než jen 1x za rok. A přitom geniálně jednoduché! Nedá se na tom nic zkazit a před návštěvou se blýsknete! ;o)

Autor: Severka + P 14 + L 10 + N 8 , 19.2.2004

Vepřová pečeně s kostí (nebo bez), sůl, pepř, Rama Coulinesse, červená jablka, brusinkový kompot, červené víno (nemusí být)


Maso vykostíme, osolíme, opepříme a i s kostmi vložíme do pekáčku. Potřeme Ramou a 15 minut zprudka zapečeme v troubě. Pak podlijeme horkou vodou, stáhneme teplotu, přiklopíme a cca 40 minut za podlévání pečeme. Pak přidáme jablka zbavená jadřinců a naplněná brusinkami a pečeme do změknutí jablek (pozor, aby se úplně nerozpadla). Šťávou, kterou pustí brusinky ještě poléváme maso, dostane krásně karamelovou barvu, báječnou chuť a krásnou kůrčičku. Ve finále podlejeme 1 dcl vína a necháme 10 minut odležet v troubě.


Maso naporcujeme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Mňam!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 199 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.