Vepřová pečeně s kostí (nebo bez), sůl, pepř, Rama Coulinesse, červená jablka, brusinkový kompot, červené víno (nemusí být)
Maso vykostíme, osolíme, opepříme a i s kostmi vložíme do pekáčku. Potřeme Ramou a 15 minut zprudka zapečeme v troubě. Pak podlijeme horkou vodou, stáhneme teplotu, přiklopíme a cca 40 minut za podlévání pečeme. Pak přidáme jablka zbavená jadřinců a naplněná brusinkami a pečeme do změknutí jablek (pozor, aby se úplně nerozpadla). Šťávou, kterou pustí brusinky ještě poléváme maso, dostane krásně karamelovou barvu, báječnou chuť a krásnou kůrčičku. Ve finále podlejeme 1 dcl vína a necháme 10 minut odležet v troubě.
Maso naporcujeme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Mňam! |