|
|
|
Kuře na jablkách |
|
| Autor: Senedra , 10.12.2006 | |
| KUŘE NA JABLKÁCH Suroviny: 1 kuře (lze použít třeba jen čtvrtky nebo jakoukoliv jinou část kuřete - prsa nejsou vhodná - jsou suchá) 3 jablka1 střední pórek2 stroužky česneku sojová omáčka, grilovací koření, sůl, jemný kečup, bazalka Marináda: 250 ml kečupu 1a1/2 nastrouhaného jablka 1 lžíce sojové omáčky 1 lžička grilovacího koření 2 stroužky česneku (prolisovaný) y Postup: Omyté naporcované kuře osolíme a vložíme do pekáčku tak, aby se porce nepřekrývaly. Z horní strany potřeme marinádou. Do krajů naskládáme tenké plátky jablka - nemusí být oloupané. Posypeme kolečky pórku. Pečeme 1,25 - 1,5 hodiny. 15 minut před dokončením posypeme bazalkou (není to nutné). Jako přílohu podávat vařené brambory, ale hodí se i chleba.
|
|
Zobrazeno doposud 305 x.
|
|