Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

bulharské závitky

ZÁKLAD:1/2 kg mletého masa, rýže(asi 2dcl nevařené), 1/2 cibule, sůl, pepř, zelí
ZÁLIVKA:zakysaná smetana, balkánský sýr, rajčatový protlak, může být i kysané zelí(nakrájené a proprané)
VYMAZÁNÍ:1 1/2cibule, olej

Autor: macinam , 14.9.2005

1) 1 1/2cibule najemno nakrájíme a osmažíme na oleji, tím vymažeme pekáček nebo zapékací misku


2)maso + jemně krájená 1/2cibule + vařená rýže + sůl + pepř - smícháme dohromady


3)malou hlávku zelí trochu ovaříme nebo spaříme (líp se odlupují jednotlivé listy), ty pak plníme masovou směsí, balíme a vkládáme do pekáčku těsně vedle sebe


4) kysanou smetanu + strouhaný balkánský sýr + rajčatový protlak smícháme dohromady (kdo má rád, může si přidat i kysané zelí)


zalejeme a pečeme asi půl hodiny při 225°


podáváme s chlebem


 


moje obměna:


do masa sem nedala pepř-nepoužívám ho vůbec-a na zálivku sem použila kysanou smetanu,. kečup, trochu soli a dvě vejce a podávala sem s bramborama, hodí se k tomu jednoduchý zeleninový salát nebo syrová zelenina

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 133 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.