|
|
|
Tuňák v těstovinách |
|
| Autor: šplechťule, Marek 10/03 , 3.9.2004 | |
|
Suroviny: 2 hrnky těstovin (kolínka či vrtulky), strouhaný sýr na posypání, 150-200 g tuňáka z konzervy, 1/2 hrnku mléka, 2 lžíce mouky, 25 g másla, 2 lžičky citronové šťávy, 3 vejce uvařená natvrdo, hrst sekané petrželky, sůl a pepř |
|
|
Příprava: Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání mlékem. Přivedeme k varu a rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Vajíčka nasekáme na malé kousky a spolu s tuňákem, petrželkou a citrónovou šťávou vmícháme do bešamelu. Ochutíme solí a pepřem. Zapékací misku lehce vymažeme tukem a rozetřeme tuňákovou směs. Na povrch rozložíme těstoviny a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě, až směs zezlátne a bublá. |
|
|
Zobrazeno doposud 342 x.
|
|