|
|
|
Hříšný koláč Patricka Swayze |
|
| Autor: Cecill + Natálie 13.10.07 , 20.1.2005 | |
| Suroviny: balíček listového těsta (stačí tolik, kolik se vám vejde na okrouhlou nízkou dortovou formu), 400 g hrušek (lze i jablka, ale hrušky jsou lepší), 100 g jader vlašských ořechů Sirup: 80 g cukru, přiměřeně vody Krém: 150 g cukru, 40 g hladké mouky, deci smetany a deci mléka, 2 žloutky
Postup: Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminky a 10 minut povaříme v sirupu, dáme odkapad. Do mouky se žloutky pomalu přiléváme vřelé mléko, cukr a smetanu, nejprve pečlivě vymícháme, aby nebyly hrudky, hrnec postavíme na mírný plamen a za stálého šlehání přivedeme do varu a HNED ODSTAVÍME. Zapékací formu máme předem vymaštěnou nebo do ní naklademe pečící papír, vyložíme těstem aby mělo nízké okraje a plníme vrstvou hrušek, vrstvou ořechů a vrstvou krému. Koláč pečeme cca 30 min ve středně vyhřáté troubě, podává se vychlazený a je opravdu HŘÍŠNÝ :-)))) |
|
Zobrazeno doposud 172 x.
|
|