1) 1 1/2cibule najemno nakrájíme a osmažíme na oleji, tím vymažeme pekáček nebo zapékací misku
2)maso + jemně krájená 1/2cibule + vařená rýže + sůl + pepř - smícháme dohromady
3)malou hlávku zelí trochu ovaříme nebo spaříme (líp se odlupují jednotlivé listy), ty pak plníme masovou směsí, balíme a vkládáme do pekáčku těsně vedle sebe
4) kysanou smetanu + strouhaný balkánský sýr + rajčatový protlak smícháme dohromady (kdo má rád, může si přidat i kysané zelí)
zalejeme a pečeme asi půl hodiny při 225°
podáváme s chlebem
moje obměna:
do masa sem nedala pepř-nepoužívám ho vůbec-a na zálivku sem použila kysanou smetanu,. kečup, trochu soli a dvě vejce a podávala sem s bramborama, hodí se k tomu jednoduchý zeleninový salát nebo syrová zelenina |