|
|
|
Eintopf |
|
| Autor: MirkaM , 8.5.2006 | |
| | První druh masa (např. drůbeží)okořeníme kořením Gyros a Pečené kuře (třeba) a dáme jako první vrstvu do pekáče. Pak dáme vrstvu uvařených nebo na slano sterilovaných fazolí, pak vrstvičku špaku nakrájeného na drobno. Pak vrstvu nasekaných zelených bylinek (yzop, tymián, libeček, dobromysl, majoránka). Pak vrstvu vepřového (plecko, libový bůček) a nahrubo nakrájenou cibulí (lze dát hodně), opepřeného nebo okořeněného třeba nějakým grilovacím kořením (dobrý je gril Argentina) a zalitou několika lžícemi balzamikového octa. Pak vrstvu celeru (lze nahradit jinou kořenovou zeleninou nebo i cuketou). Zalijeme několika lžícemi velmi kvalitní sojovky (používám japonskou) a vývarem (2 kostky masox), aby to bylo lehce potopené. A pečeme doměkka. Nedoporučuju opékat nepřikryté, protože se to velmi vysuší. Servírovala jsem to posypané sterilovanou paprikou a čerstvým nakrájeným libečkem. |
|
Zobrazeno doposud 190 x.
|
|