Krém z kukuřičné mouky s kompotem
5 lžic kukuřičné krupice Harmonie, ½ l vody, 1 lžíce sójového mléka Zajíc (nebo ovesného nápoje Isola Bio), třtinový cukr přírodní Harmonie (příp. Květový med Biolinie)
Do vařící vody sypeme pomalu kukuřičnou krupici a uvaříme ji (vaříme cca 30 minut). Hotovou ji rozmixujeme s kompotovaným ovocem, přisladíme, nalijeme do misek a ozdobíme zbylým ovocem z kompotu. Můžeme použít také čerstvé ovoce, které smícháme s jogurtem a nalijeme na kukuřičný krém.
Recept zaslala paní Hošková Marie z Dříteně – výherkyně v soutěži o Českou biokuchařku uveřejněné v měsíčníku BIO.
Polenta s houbami
hrnek kukuřičné krupice Harmonie (0,25 l), ½ l vody, kterou podle potřeby doléváme, talířek sušených nebo čerstvých hub, máslo, kmín, mořská sůl Biosal
Kukuřičnou krupici uvaříme v osolené vodě (vaříme cca 30 minut). Na másle podusíme houby, osolíme je a okmínujeme. Hotovou polentu dáme na talíř a na ni poklademe dušené houby.
Tip: houbovou polentu posypte strouhaným kozím sýrem – výborné! |