Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

RECEPTY Z KUKUŘIČNÝCH VÝROBKŮ

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 20.6.2006
 

Krém z kukuřičné mouky s kompotem


5 lžic kukuřičné krupice Harmonie, ½ l vody, 1 lžíce sójového mléka Zajíc (nebo ovesného nápoje Isola Bio), třtinový cukr přírodní Harmonie (příp. Květový med Biolinie)


Do vařící vody sypeme pomalu kukuřičnou krupici a uvaříme ji (vaříme cca 30 minut). Hotovou ji rozmixujeme s kompotovaným ovocem, přisladíme, nalijeme do misek a ozdobíme zbylým ovocem z kompotu. Můžeme použít také čerstvé ovoce, které smícháme s jogurtem a nalijeme na kukuřičný krém.


Recept zaslala paní Hošková Marie z Dříteně – výherkyně v soutěži o Českou biokuchařku uveřejněné v měsíčníku BIO.


Polenta s houbami


hrnek kukuřičné krupice Harmonie (0,25 l), ½ l vody, kterou podle potřeby doléváme, talířek sušených nebo čerstvých hub, máslo, kmín, mořská sůl Biosal


Kukuřičnou krupici uvaříme v osolené vodě (vaříme cca 30 minut). Na másle podusíme houby, osolíme je a okmínujeme. Hotovou polentu dáme na talíř a na ni poklademe dušené houby.


Tip: houbovou polentu posypte strouhaným kozím sýrem – výborné!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 289 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.