Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Anglické rohlíky

Autor: Stáňa * , 4.12.2007

Anglické rohlíky




Ingredience


těsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hl. mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného


na povrch: trochu oleje, grilovací koření, anglická slanina, kousek tvrdého sýra



Postup


Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí vyklopíme na vál. Rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí a každou stočíme do rohlíku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.


 


Můj komentář:



Řídila jsem se jím, ale příště bych to udělala trošku jinak. Na to uváděné množství mouky je těch tekutin moc a těsto je hrozně řídké. Takže rozhodně umínit.

Udělala jsem taky 16 kousků, ale klidně bych příště udělala méně, protože se mi zdály docela malé. A taky jeden kousek anglický slaniny je na takovou velikost skoro málo a dva už zase příliš. Taky bych spíš příště udělala tvar bagety a ne rohlíky, protože na ni by se ten plátek slaniny a sýr určitě lépe skládaly než na tvar klasického rohlíku.

Trouba: já má klasickou a při druhém plechu jsem vypnula zhruba v polovině topeni ze spodu, protože pokud jsem chtěla mít tu slaninu křupanou, byl by ten rohlík ze spodu moc upečený. Nebo by se možná musel dát plech až plně nahoru k horní spirále.

 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 290 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.