|
|
|
Medovník 2 |
|
| Autor: listopad , 15.5.2004 | |
| • 4 zloutky • 75 cukru na peceni (jemny) • 150g hrube mouky • 1/2 lzicky jedle sody nebo prasku do peciva • 100g medu • 2 lzice vody • snih ze 4 bilku • cca 2 lzicky pernikoveho koreni (napr. Kotanyi) (jinak v korenich do perniku se objevuji dle zvyklosti nektere z nasled. slozek: pepr, skorice, anyz, zazvor, hrebicek, kardamom, nove kor., fenikl) • hracickove mohou udelat z cukru karamel • na posyp: nastrouhany pernik na strouhani Zloutky s cukrem utreme do peny, pridame 2 lzice teple vody, pak rozpusteny med (je-li cukernaty, musi se ohrat). Dale primichame mouku s korenim a praskem do peciva. Nakonec jemne vmichame snih z bilku. Peceme ve vymazane a vysypane dortove forme v mirne troube. (zpocatku vice zprudka aby testo vybehlo; podle konkretnich podminek lze testo zvrchu prykryt kusem alobalu) Hotovy dort rozkrojime na 3 placky (narizneme nozem po okraji a zbytek reznou niti jako knedliky). Slepime kremem placky k sobe (nezapomente nechat stranou krem na potreni zvrchu a z boku. Pak potreme kremem boky dortu a posypeme je strouhanym pernikem (napr. pres cednicek na caj - pozor prace pro 4 ruce!). Nakonec potreme kremem vrsek dortu a opet zasypeme pernikem. Nechame v chladu odlezet asi puld dne aby sel medovnik dobre krajet a vrstvy byly dobre spojene.
Krém do medovníku • 1/4 l mleka • 2 navrsene pol. lzice vanilkoveho pudingu • 15dkg cukru (opet jemny) • 15dkg masla • 8dkg strouhanych vlasskych orechu Utreme maslo s cukrem do peny, pridame orechy a postupne vmichame vychladly puding z vyse uvedeneho mnozstvi mleka a pudingoveho prasku.
|
|
Zobrazeno doposud 273 x.
|
|