Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pivní dalamánky

Recept nemám vypilovaný, takže jen jeden poznatek, nepéct z čistě celozrnné mouky, když tak namíchat s normální. Jakékoliv poznatky sem!

Autor: Severka + P 14 + L 10 + N 8 , 1.7.2004

1 kostka droždí (20g)
1 lžíce oleje
2 dcl černého piva
300 g žitné hladké mouky
1 vejce
sůl, kmín, 1 žloutek na potření


Droždí rozmačkáme v misce, zalijeme 1/2 piva (lehce zahřát) a rozmícháme s 1 lžící mouky - necháme vzejít kvásek. Smícháme se zbytkem mouky, 1 vejcem a pivem s 1 lžící oleje a solí. Necháme vykynout, rozdělíme na 12 bochánků. Znova necháme na plechu vykynout, potřeme žloutkem, posypeme solí a kmínem a pečeme.


Do těsta můžeme zamíchat na kousky nakrájené uzené maso nebo slaninu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 484 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.