|
Všechny naše deníky
|
-
***červencovky***
(1 článek)
|
-
***DM drogerie
(1 článek)
|
-
***Domácí práce
(14 článků)
|
-
***horoskopy miminek
(1 článek)
|
-
***Jak pomoct k porodu....
(2 články)
|
-
***kontakty-mobil, icq,skype a meil
(27 článků)
-
|
|
-
***postupka***
(2 články)
|
|
|
|
-
***těhotenství***
(15 článků)
|
-
***týdny těhotenstvi
(7 článků)
jak je mamince a jak se citi miminko v brisku
|
-
***zajímavé internetové adresy***
(7 článků)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 60 [Dalších 40 >>]
|
| Martinův chleba z pekárny | ***recepty*** |
|
290ml mléka, 500g hladké mouky, 2lžičky soli 1lžičky citr. šťávy (může být citronka), 2,5lžičky inst. droždí Můžete přidat do mléka jedno vajíčko(rozšlehané).Program rychlý nebo na bílé pečivo |
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pivní chleba | ***recepty*** |
|
250ml piva 100ml vody 1/2kg hladké mouky 2 ČL kmínu (drceného) 1,5 ČL soli 1 ČL droždí
Ještě přidávám nalámaná dyňová semínka a slunečnicová semínka.
Program -bílý chleba, velikost 3 (1250g), kůrka 2 nebo 3.
|
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ŠPENÁTOVÝ SALÁT - GIGINKA | ***recepty*** |
|
1x mražený špenát - celé listy Bonduelle 450g 3x zakysaná smetana 1x malá majolka ve skle 1x pytlík pórkový polívky Knorr ( ne jinou - vyzkoušeno ) cibule
Do mísy naházet špenát, nechat rozmrznout při pokojovce, přidat smetany, majolku, sůl + pepř, cibuly a nasypat pytlík sušený polívky ( neředit, nevařit - slouží jako koření ! ). Zamíchat a papat - lze použít i jako dip k různému ( brambůrky, toastový topinky, pečený brambory atd. ) |
| Více ... |
| Vložil: PajaMM dne 24.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pečené kuře po chalupářsku | ***recepty*** |
|
1 kuře, 50 g másla nebo rostlin.tuku, 1 dl vody
marináda:
3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestru, ½ lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku (utřít se solí), sůl, pepř, ½ lžičky cukru
- vše dobře promíchat
Kuře naporcovat, potřít marinádou, vložit do nádoby a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladničce nejméně ½ dne uležet. V pekáčku rozpustit tuk, vložit kuře i s marinádou, podlít vodou, přiklopit pekáčkem a péct s eventuelním doléváním teplé vody (pekla jsem v remosce). Kuře dopékat bez přikrytí. Na talíři přelít šťávou a podávat s hranolkami, opékanými bramborami, chlebem, zeleninovým salátem (já dělala pečené brambory s česnekem) |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 21.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychlá bublanina | ***recepty*** |
|
2,5 skleničky hrubé mouky 1 sklenička cukr krystal 1 prášek do pečiva 1 šlehačka na šlehání - 250ml 4 vejce
vše promíchat, pokud se zdá těsto tužší, zředit mlékem dle potřeby
nanést na vysypaný plech (vysypat čím jste zvyklý), naházet ovoce, může být i kompotované dobře okapané a dát upéct. Po upečení můžete pocukrovat vanilkovým cukrem, dodá tomu výbornou chuť |
| Více ... |
| Vložil: Janca I.,Anetka07/07 dne 18.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Katova krkovička | ***recepty*** |
|
Olej
2 cibule
asi 600g vepřového (krkovička)
podle chuti:
8-10 stroužků česneku
sůl
2 feferonky
ostrý kečup
mletý černý pepř
podle potřeby asi 200 ml vývaru (masox)
Vepřovou krkovičku podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek, cibule a feferonky očistíme. Polovinu česneku utřeme se solí a pepřem. Ochuceným česnek potřeme plátky krkovičky a vložíme do mísy. Zakápneme je olejem a necháme uležet. Rozpálíme pánev a plátky krkovičky zprudka z obou stran orestujeme.
Zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a feferonku nasekáme. Druhou polovinu česneku nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní opečené plátky krkovičky. Zasypeme je cibulí, česnekem, feferonkou a zalijeme podle chuti kečupem a vývarem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme zakrytou zapékací misku s katovou krkovičkou a pečeme ji asi 50 - 60 minut doměkka.
Měkkou katovu krkovičku podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme ji ale také servírovat s pečivem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 14.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřové nudličky s vejci | ***recepty*** |
|
 asi 750 g vepřového masa (kýta)
1 lžička kari
4 lžíce sójové omáčky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
2 lžíce polévkového koření
6 lžic oleje
2 vejce
1,5 lžíce solamylu
0,5 lžičky mletého pepře
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, smícháme s vejci, solamylem a veškerým kořením. Nakonec přilijeme olej, sójovou omáčku a polévkové koření.
Směs necháme 24 hodin uležet v lednici.
Marinované maso dáme na rozpálenou suchou pánev a restujeme, dokud maso není hotové (já ke konci malinko podlila).
Podáváme s dušenou rýží. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 12.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| SMAŽENICE Z ŘEDKVIČEK | ***recepty*** |
|
máslo
ředkvičky
vejce
sůl, pepř, (celý kmín)
Na másle nechat zesklovatět kolečka ředkviček, pak na to rozklepnut vejce, míchat do ztuhnutí jako smaženici, osolit, opepřit, kdo chce okmínovat. Podávat s chlebem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí na hořčici | ***recepty*** |
|
500 g kuřecího masa
asi 75 g másla
2 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sojové omáčky
smetana ke šlehání
sůl
Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nakrájené maso, hořčici, sójovou omáčku a necháme smažit. Když je maso hotové a měkké (trochu jsem podlila vodou), podle chuti je osolíme a zalijeme smetanou. Hořčičnou omáčku necháme jen lehce povařit a odstavíme.
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Zapečený květák
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1střední květák,250g žampiónů,2velké cibule,olej na smažení,4vejce,100ml šlehačky,150g cihly,mletý kmín,mletý pepř,sůl,podravka,trocha majoránky a popřípadě koření co kdo má rád(např. koření na bramborák...)
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji osmažíme cibuly do zlatava,přidáme pokrájený květák a oloupané žampióny pokrájené na plátky.Ochutíme solí,mletým pepřem,mletým kmínem,podravkou...opravdu minimálně podlijeme vodou a dusíme krátce do poloměka.Všechnu vodu necháme vyvařit a přidáme trochu majoránky.Potom ještě horké nasypeme do porcelánové misky vymazané olejem,zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou a zalijeme:přisolená vejce+šlehačka.Misku dáme na plech a odklopené pečeme zprudka asi půl hodiny.
|
| Více ... |
| Vložil: Lenka +L 06/07+E 06/12 dne 5.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 60 [Dalších 40 >>] Upozornění: Dalších 136 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|