Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ***červencovky***  (1 článek)
  • ***DM drogerie  (1 článek)
  • ***Domácí práce  (14 článků)
  • ***horoskopy miminek  (1 článek)
  • ***Jak pomoct k porodu....  (2 články)
  • ***kontakty-mobil, icq,skype a meil  (27 článků)
    -
  • ***Miminka  (1 článek)
  • ***postupka***  (2 články)
  • ***těhotenství***  (15 článků)
  • ***týdny těhotenstvi  (7 článků)
    jak je mamince a jak se citi miminko v brisku
  • ***zajímavé internetové adresy***  (7 článků)
  • ADÁMCI  (3 články)
  • AdelaM  (2 články)
  • Alenka 34  (1 článek)
  • ANDREA 
  • Brusinka  (1 článek)
  • Cabiska 
  • DADULKA  (2 články)
  • DANIELKA Š.  (4 články)
  • Drlenka 
  • Essi 
  • GIGINKA  (1 článek)
  • Gloxi  (2 články)
  • IRBISIRIS  (1 článek)
  • JancaI  (1 článek)
  • janibel  (1 článek)
  • Jiřka  (5 článků)
  • Kamčule  (1 článek)
  • Katerrrina  (3 články)
  • KOCIANKA  (1 článek)
  • Léňa  (3 články)
  • LEŇULÍK  (2 články)
  • LINDA  (1 článek)
  • LUCKA  (1 článek)
  • Luslik  (8 článků)
  • Ma8355ja 
  • Majkys 
  • Marcela  (1 článek)
  • Mery 85 
  • MILKA  (1 článek)
  • Mispulka 
  • Modráček  (2 články)
  • MYSICKA23  (1 článek)
  • myšička  (1 článek)
  • Natan 
  • Nicule  (1 článek)
  • OČIČKO  (1 článek)
  • Pibi  (1 článek)
  • Polenka  (1 článek)
  • ROMČA  (1 článek)
  • Siginka 
  • terezkah  (1 článek)
  • Terinka 
  • Vilikova  (1 článek)
  • Vivierka  (1 článek)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 60 [Dalších 40 >>] 
 Martinův chleba z pekárny***recepty***
290ml mléka,
500g hladké mouky,
2lžičky soli 1lžičky citr. šťávy (může být citronka),
2,5lžičky inst. droždí
Můžete přidat do mléka jedno vajíčko(rozšlehané).

Program rychlý nebo na bílé pečivo

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pivní chleba***recepty***
250ml piva
100ml vody
1/2kg hladké mouky
2 ČL kmínu (drceného)
1,5 ČL soli
1 ČL droždí

Ještě přidávám nalámaná dyňová semínka a slunečnicová semínka.

Program  -bílý chleba, velikost 3 (1250g), kůrka 2 nebo 3.

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠPENÁTOVÝ SALÁT - GIGINKA***recepty***

1x mražený špenát - celé listy Bonduelle 450g
3x zakysaná smetana
1x malá majolka ve skle
1x pytlík pórkový polívky Knorr ( ne jinou - vyzkoušeno )
cibule

Do mísy naházet špenát, nechat rozmrznout při pokojovce, přidat smetany, majolku, sůl + pepř, cibuly a nasypat pytlík sušený polívky ( neředit, nevařit - slouží jako koření ! ). Zamíchat a papat - lze použít i jako dip k různému ( brambůrky, toastový topinky, pečený brambory atd. )

Více ...
Vložil: PajaMM dne 24.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečené kuře po chalupářsku***recepty***

1 kuře, 50 g másla nebo rostlin.tuku, 1 dl vody

marináda:

3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestru, ½ lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku (utřít se solí), sůl, pepř, ½ lžičky cukru

- vše dobře promíchat

 

Kuře naporcovat, potřít marinádou, vložit do nádoby a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladničce nejméně ½ dne uležet. V pekáčku rozpustit tuk, vložit kuře i s marinádou, podlít vodou, přiklopit pekáčkem a péct s eventuelním doléváním teplé vody (pekla jsem v remosce). Kuře dopékat bez přikrytí. Na talíři přelít šťávou a podávat s hranolkami, opékanými bramborami, chlebem, zeleninovým salátem (já dělala pečené brambory s česnekem)
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 21.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá bublanina***recepty***

2,5 skleničky hrubé mouky
1 sklenička cukr krystal
1 prášek do pečiva
1 šlehačka na šlehání - 250ml
4 vejce

vše promíchat, pokud se zdá těsto tužší, zředit mlékem dle potřeby

nanést na vysypaný plech (vysypat čím jste zvyklý), naházet ovoce, může být i kompotované dobře okapané a dát upéct.
Po upečení můžete pocukrovat vanilkovým cukrem, dodá tomu výbornou chuť

Více ...
Vložil: Janca I.,Anetka07/07 dne 18.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Katova krkovička***recepty***

Olej

2 cibule

asi 600g vepřového (krkovička)

podle chuti:

8-10 stroužků česneku

sůl

2 feferonky

ostrý kečup

mletý černý pepř

podle potřeby asi 200 ml vývaru (masox)

 

Vepřovou krkovičku podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek, cibule a feferonky očistíme. Polovinu česneku utřeme se solí a pepřem. Ochuceným česnek potřeme plátky krkovičky a vložíme do mísy. Zakápneme je olejem a necháme uležet. Rozpálíme pánev a plátky krkovičky zprudka z obou stran orestujeme.

Zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a feferonku nasekáme. Druhou polovinu česneku nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní opečené plátky krkovičky. Zasypeme je cibulí, česnekem, feferonkou a zalijeme podle chuti kečupem a vývarem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme zakrytou zapékací misku s katovou krkovičkou a pečeme ji asi 50 - 60 minut doměkka.

Měkkou katovu krkovičku podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme ji ale také servírovat s pečivem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 14.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřové nudličky s vejci***recepty***

asi 750 g vepřového masa (kýta)

1 lžička kari

4 lžíce sójové omáčky

1 lžička mletého kmínu

1 lžička mleté sladké papriky

2 lžíce polévkového koření

6 lžic oleje

2 vejce

1,5 lžíce solamylu

0,5 lžičky mletého pepře

 

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, smícháme s vejci, solamylem a veškerým kořením. Nakonec přilijeme olej, sójovou omáčku a polévkové koření.

Směs necháme 24 hodin uležet v lednici.

Marinované maso dáme na rozpálenou suchou pánev a restujeme, dokud maso není hotové (já ke konci malinko podlila).

Podáváme s dušenou rýží.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 12.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 SMAŽENICE Z ŘEDKVIČEK***recepty***

máslo

ředkvičky

vejce

sůl, pepř, (celý kmín)

 

Na másle nechat zesklovatět kolečka ředkviček, pak na to rozklepnut vejce, míchat do ztuhnutí jako smaženici, osolit, opepřit, kdo chce okmínovat. Podávat s chlebem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí na hořčici***recepty***

500 g kuřecího masa

asi 75 g másla

2 cibule

2 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce sojové omáčky

smetana ke šlehání

sůl

 

Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nakrájené maso, hořčici, sójovou omáčku a necháme smažit. Když je maso hotové a měkké (trochu jsem podlila vodou), podle chuti je osolíme a zalijeme smetanou. Hořčičnou omáčku necháme jen lehce povařit a odstavíme.

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KVĚTÁK***recepty***

Zapečený květák

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1střední květák,250g žampiónů,2velké cibule,olej na smažení,4vejce,100ml šlehačky,150g cihly,mletý kmín,mletý pepř,sůl,podravka,trocha majoránky a popřípadě koření co kdo má rád(např. koření na bramborák...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmažíme cibuly do zlatava,přidáme pokrájený květák a oloupané žampióny pokrájené na plátky.Ochutíme solí,mletým pepřem,mletým kmínem,podravkou...opravdu minimálně podlijeme vodou a dusíme krátce do poloměka.Všechnu vodu necháme vyvařit a přidáme trochu majoránky.Potom ještě horké nasypeme do porcelánové misky vymazané olejem,zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou a zalijeme:přisolená vejce+šlehačka.Misku dáme na plech a odklopené pečeme zprudka asi půl hodiny.

 

 

 

 

Více ...
Vložil: Lenka +L 06/07+E 06/12 dne 5.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 60 [Dalších 40 >>] 

Upozornění:
Dalších 136 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.