|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 265 [Dalších 215 >>]
|
| Nakládaný hermelín | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 4x hermelín
- 10 kuliček jalovce
- špetka sladké papriky
- špetka pepře
- lžička tymiánu
- špetka rozmarýnu
- 2x bobkový list
- 8 stroužků česneku
- 2x feferonka + orientální koření
- 1x cibule
- 1dcl oleje
nechat 24 hodin uležet |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí směs "Veverka" | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- Kuřecí maso (nejlépe řízky)
- bramboráky
- sterilizované žampiony
- cibule
- česnek
- sterilizovaná kapie
- vejce
- olej
- sůl
- pepř
- kari
- worcesterová omáčka
- kečup.
Postup:
Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.
Podáváme nejlépe s hranolky. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Papriková pasta | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
- ½ kg cibule
- 5 – 7 feferonek
semlít dohromady a přidat:
- 2 dl oleje
- ¼ l octa
- 20 dkg cukru
- 1 lžíce soli
- ½ balíčku DEKA - bez zrníček
Postup:
vařit asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zeleninové bramboráčky | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 500g cukety
- 2 větší karotky
- 2 vejce
- 1 lžíce vegety
- špetkuamletého pepře
- 100ml mléka
- 250g hladké mouky
- 1 hlávkový salát
- 100g rajčátek
- olej na smažení
- špetku muškátového květu
- 1 menší cibuli
- 2 stroužky česneku
- sůl, majoránka a strouhanka
Postup:
Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Silvestrovský punč - 5 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2,5 dl červeného vína
- 2,5 dl bílého vína
- 12 dkg kandovaného cukru
- 2,5 dl vody
- 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
- 0,5 dl citrónové šťávy
Příprava:
Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Novoroční punč 8 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
- 20 dkg cukru
- 3 pomeranče
- 1 citrón
- 2 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 0,5 l červeného vína
- 2 dl rumu
Příprava:
Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní preclíky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience
- 15dkg hladké mouky
- 5 dkg solamylu
- 10 dkg tuku
- 8 dkg nastrouhaného sýra
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžička kysané smetany
- 1 žloutek
- sůl
Postup
Zaděláme těsto a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme válec, krájíme plátky a tvoříme preclíčky. Potřeme žloutkem. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamovými semínky.
Pečeme do zlatova. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Banán v česnekovém obalu | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- banán
- česnek
- vejce
- hladká mouka
- mléko
- olej
- mletý koriandr
- bílý pepř
- sůl
Postup:
Z mléka, vajec, hladké mouky, prolisovaného česneku a koření připravíme husté těstíčko a necháme chvíli odležet. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Obalíme v připraveném těstíčku a na oleji vysmažujeme dozlatova. Podáváme teplé. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rohlíčky z lístkového těsta | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Postup:
Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti 5x5 (mohou být i větší, ale ne moc). Do čtverečku přes roh dáme půl plátků šunkového salámu, plátek (nebo 2) pikantního paprikového salámu. Rohlíček zabalíme opět přes roh, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme. Lze podávat teplé i studené. Z lístkového těsta je asi 40 ks podle velikosti rohlíčků.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Roláda z nivy | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
Těsto:
- 20 dkg hladké mouky
- 8 dkg másla
- 1/3 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
Postup:
Nivu nastrouhat a utřít s máslem.
Zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potřeme vejcem, ozdobíme sezamem (ořechem, paprikou, ..) pečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C) |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 265 [Dalších 215 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|