|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 265 [Dalších 215 >>]
|
| Plněný vánoční kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- velký kapr
- sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Náplň do kapra :
dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Postup
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Řízky naruby | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 6 kuřecích řízků
- sůl, pepř
- olej
- 8 stroužků česneku
- 4 cibule nebo pórky
- 4 vajíčka
- strouhanka
- 30 dkg anglické slaniny
- 30 uzeného sýru (nemusí být)
Postup:
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme olejem - uložíme do chladu (alespoň 1 hod.). Poté maso obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích a hned smažíme na oleji.Na dno pekáčku poklademe v tenké vrstvě anglickou slaninu, potom usmažené řízky, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky sýru, řízky,anglickou,... - vrstvíme. Ukončíme plátky anglické slaniny.Přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 180 na 20 min. Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studené s chlebem. Studené krájíme v pekáči jako roládu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mleté maso s bramborovou kaši | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 750 g mletého masa
- 500 g brambor
- 180 ml mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky lisovaného česneku
- sůl , pepř , mletá paprika
Postup:
Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.
Dobrou chuť. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Žampionový koktejl | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 20 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- zakysaná smetana
- pepř, sůl, citrón. šťáva
- šlehačka
Postup:
Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sýrová roláda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 bal plátkového sýra
- 2 ks taveného měkkého sýra
- 1/8 másla
- 2 kyselé okurky
- 4 vařená vejce
- 20 dkg šunky
- kapie, pažitka, sůl, pepř
Postup:
V horké vodní lázni – nesmí se vařit - rozehřejeme sýr (nejlépe v igelitovém sáčku), vylijeme na prkénko a ihned vyválíme do tvaru obdélníku (50x25) na tenkou placku. Tu poklademe šunkou, rozetřeme připravenou náplň a svineme.Necháme ztuhnout v alobalu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Banánový punč pro děti | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme)
- 1,5dl teplého mléka
- vanilkový cukr
- strouhaný kokos
Postup:
Banán s mlékem roznixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Slané terčíky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- listové těsto
- měkký salám příp. může být i trvanlivý
- plátkový sýr
- koření
- sůl
- vejce
Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 části, které rozválíme, poklademe po celé ploše salámem, pak sýrem, osolíme a lehce posypeme kořením (hodí se grilovací koření, koření gyros, barbecue apod.). Vše srolujeme a z vzniklého válečku krájíme 1/2 cm kolečka, která položíme na plech vyložený peč.papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatova. Výborná mňamka k vínku. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Slané čtverečky od tety Jarmilky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Postup:
Listové těsto rozválet, nakrájet čtverečky, plnit kolečkem trampského cigára, zabalit jako šáteček, potřít žloutkem, posypat tvrdým sýrem (možno i kořením), nechat zapéct. Výborné k pivu a vínu, zvláště muži neodolají. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Česnekové kuličky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- 1 ks Lučiny
- 1 ks taveného sýra (např. Lipno)
- pepř
- česnek
- (vejce)
Postup:
Přísady utřeme, tvoříme malé kuličky a obalujeme v oříšcích. Hmotu je možné také plnit do vařených vajec. V tom případě můžeme spolu s přísadami utřít také žloutek. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plátky v alobalu (pro každého samostatná porce) | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Příprava:
Alobal jemně omastíme, pokryjeme plátky anglické slaniny, nakrájenými syrovými bramborami. Osolíme, opepříme, přidáme plátek masa (kuřecí, vepřové), potřeme hořčicí, křenem, posypeme cibulkou nakrájenou na kolečka, překryjeme plátkem uzeného nebo anglickou. Alobal uzavřeme (vytvoříme jakousi kapsu), narovnáme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních asi 1,5 hod. Každý má pak na talíři jednu alobalovou kapsu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 41 až 50 z 265 [Dalších 215 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|