Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 265 [Dalších 215 >>] 
 Nakládaný hermelín*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 4x hermelín
  • 10 kuliček jalovce
  • špetka sladké papriky
  • špetka pepře
  • lžička tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • 2x bobkový list
  • 8 stroužků česneku
  • 2x feferonka + orientální koření
  • 1x cibule
  • 1dcl oleje

 nechat 24 hodin uležet

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí směs "Veverka"*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • Kuřecí maso (nejlépe řízky)
  • bramboráky
  • sterilizované žampiony
  • cibule
  • česnek
  • sterilizovaná kapie
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • worcesterová omáčka
  • kečup.
Postup:

Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.

Podáváme nejlépe s hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Papriková pasta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
  • ½ kg cibule
  • 5 – 7 feferonek

semlít dohromady a přidat:

  • 2 dl oleje
  • ¼ l octa
  • 20 dkg cukru
  • 1 lžíce soli
  • ½ balíčku DEKA   -  bez zrníček
Postup:

vařit  asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové bramboráčky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 500g cukety
  • 2 větší karotky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vegety
  • špetkuamletého pepře
  • 100ml mléka
  • 250g hladké mouky
  • 1 hlávkový salát
  • 100g rajčátek
  • olej na smažení
  • špetku muškátového květu
  • 1 menší cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, majoránka a strouhanka
Postup:

Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k  nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Silvestrovský punč - 5 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2,5 dl červeného vína
  • 2,5 dl bílého vína
  • 12 dkg kandovaného cukru
  • 2,5 dl vody
  • 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
  • 0,5 dl citrónové šťávy
Příprava:

Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Novoroční punč 8 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
  • 20 dkg cukru
  • 3 pomeranče
  • 1 citrón
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 0,5 l červeného vína
  • 2 dl rumu
Příprava:

Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní preclíky*Vánoční kuchařka-slané pečivo

Ingredience
  • 15dkg hladké mouky
  • 5 dkg solamylu
  • 10 dkg tuku
  • 8 dkg nastrouhaného sýra
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžička kysané smetany
  • 1 žloutek
  • sůl
Postup

Zaděláme těsto a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme válec, krájíme plátky a tvoříme preclíčky.
Potřeme žloutkem. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamovými semínky.

Pečeme do zlatova.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banán v česnekovém obalu*Vánoční kuchařka-slané pečivo

Ingredience:
  • banán
  • česnek
  • vejce
  • hladká mouka
  • mléko
  • olej
  • mletý koriandr
  • bílý pepř
  • sůl
Postup:

Z mléka, vajec, hladké mouky, prolisovaného česneku a koření připravíme husté těstíčko a necháme chvíli odležet. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Obalíme v připraveném těstíčku a na oleji vysmažujeme dozlatova. Podáváme teplé.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rohlíčky z lístkového těsta*Vánoční kuchařka-slané pečivo

Postup:

Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti 5x5 (mohou být i větší, ale ne moc). Do čtverečku přes roh dáme půl plátků šunkového salámu, plátek (nebo 2) pikantního paprikového salámu. Rohlíček zabalíme opět přes roh, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme. Lze podávat teplé i studené. Z lístkového těsta je asi 40 ks podle velikosti rohlíčků.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Roláda z nivy*Vánoční kuchařka-slané pečivo

Ingredience:

Těsto:

  • 20 dkg hladké mouky
  • 8 dkg másla
  • 1/3 prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Náplň:

  • 10 dkg másla
  • 14 dkg nivy
Postup:

Nivu nastrouhat a utřít s máslem.

Zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potřeme vejcem, ozdobíme sezamem (ořechem, paprikou, ..) pečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C)

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 265 [Dalších 215 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.