|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 51 až 60 z 265 [Dalších 205 >>]
|
| Plněné rohlíčky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience
- ½ kg hladké mouky
- ½ droždí
- 1 lžička soli
- ¼ l vody
- 1 ½ dcl oleje
Postup
Těsto zaděláme a necháme kynout, potom rozdělíme na 6 bochánků a každý rozválíme na velikost talíře. Plníme uzeným masem, salámem nebo šunkou, můžeme přidat i tvrdý sýr (pozor, aby byl rohlíček dobře zabalen a sýr nekoukal ven). Zabalíme do tvaru rohlíčků. Hotové rohlíčky potíráme vajíčkem, posypeme kmínem a solí. Po upečení potíráme teplé rohlíčky olejem . |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Slané čtverečky od tety Jarmilky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Postup:
Listové těsto rozválet, nakrájet čtverečky, plnit kolečkem trampského cigára, zabalit jako šáteček, potřít žloutkem, posypat tvrdým sýrem (možno i kořením), nechat zapéct. Výborné k pivu a vínu, zvláště muži neodolají. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Česnekové kuličky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- 1 ks Lučiny
- 1 ks taveného sýra (např. Lipno)
- pepř
- česnek
- (vejce)
Postup:
Přísady utřeme, tvoříme malé kuličky a obalujeme v oříšcích. Hmotu je možné také plnit do vařených vajec. V tom případě můžeme spolu s přísadami utřít také žloutek. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Roláda z nivy | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
Těsto:
- 20 dkg hladké mouky
- 8 dkg másla
- 1/3 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
Postup:
Nivu nastrouhat a utřít s máslem.
Zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potřeme vejcem, ozdobíme sezamem (ořechem, paprikou, ..) pečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C) |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Krkonošské kyselo | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 1 větší cibule
- domácí sádlo-lžíce
- 2 větší hrsti sušených hub-hřiby
- 3 vejce na usmažení
- 10 dkg chlebového kvasu
- 3 velké brambory
Postup:
Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby a zalijeme vodou. Necháme vařit až brambory a houby změknou. Pak přidáme rozmíchaný kvas, opatrně 15 minut povaříme. Hustotu ředíme opět vodou.Nakonec přidáme smažená vejce. Na vánoční oběd polévka úplně postačí. Přeji dobrou chuť. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kapr s jogurtem | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Rozpis :
- ½ Kapra
- Mouka
- Paprika
- Rybí koření
- Sůl
- ½ kg bílého jogurtu
- Mandle
Postup:
Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky , zalijeme ½ kg jogurtu a poklademe nasekanými mandlemi. Zapékáme asi 20 -30 minut. Jako přílohu doporučuji vařené brambory pro zachování dietního pokrmu. Jinak jsou samozřejmě výborné hranolky. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře trochu jinak | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Příprava:
rozporcované kuře (na menší kousky) osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhánka), narovnáme do pekáče, zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě do zlatova ( 180 stupňů asi 1 hod. i více podle vzhledu). |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Králík | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Příprava:
Naporcovaného králíka narovnáme do pekáčku, posolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí ( asi jedna polévková lžíce hořčice na jednu porci), pokryjeme bílým smetanovým jogurtem (1/2 kg balení), necháme v ledničce odložet do druhého dne a potom pečeme v troubě. Podáváme s bramborem nebo s rýží. Stejně jde udělat plátky vepřového, kuřecího nebo kousky kuřete. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plátky v alobalu (pro každého samostatná porce) | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Příprava:
Alobal jemně omastíme, pokryjeme plátky anglické slaniny, nakrájenými syrovými bramborami. Osolíme, opepříme, přidáme plátek masa (kuřecí, vepřové), potřeme hořčicí, křenem, posypeme cibulkou nakrájenou na kolečka, překryjeme plátkem uzeného nebo anglickou. Alobal uzavřeme (vytvoříme jakousi kapsu), narovnáme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních asi 1,5 hod. Každý má pak na talíři jednu alobalovou kapsu. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zdravý kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 4 porce kapra
- sůl
- citrónová šťáva
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového kečupu
- 2 dcl zakysané smetany
Postup
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Podlijeme je trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme. Měkké porce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Pak vmícháme smetanu, omáčku uvedeme do varu, přidáme porce kapra a prohřejeme je. Smetanu lze nahradit něčím dietnějším podle chuti. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 51 až 60 z 265 [Dalších 205 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|