|  | Všechny naše deníky| 
	
		|  | 
	
		
		
		- Hry, říkadla a spol. 
		
			(25 článků)
		
		
		
		
 |  | 
	
		
		
		- Naše kontakty 
		
			(35 článků)
		
		
		
		
 |  |  |  |  |  |  | 
	
		
		
		- Vzkazy maminkám 
		
			(2 články)
		
		
		
		
 |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  | 
	
		
		
		Lucka, ročník73 
		
			(8 článků)
		
		
		
		
 |  |  |  |  |  |  |  | 
 [<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 265 [Dalších 195 >>]
 [<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 265 [Dalších 195 >>]
	| 
| 
|  |  | Vánoční skořicové mini muffins | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Přísady a příprava pro cca 20 ks mini muffins:
1 1/2 hrnku polohrubé mouky (hrnek = klasický, 250 ml) 1/2 hrnku cukru 2 čajové lžičky prášku do pečení 1/2 čajové lžičky soli 1/2 čajové lžičky drceného muškátového oříšku 1/2 čajové lžičky nového koření 1 vajíčko,lehce našlehané 1/2 hrnku smetany (nebo mléka) 1/3 hrnku rozehřátého másla Náplň:Nastrouhaná dvě větší jablka, promíchaná s cukrem a skořicí. Případně kapkou rumu. Zdobení:
2 polévkové lžíce cukru 1/2 čajové lžičky mleté skořice 1/4 hrnu rozehřátého másla Ve velké míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a nové koření. Dále přidáme lehce našlehané vajíčko, smetanu a rozehřáté máslo a celé dobře promícháme. Mícháme do té doby, než se ze všech promíchaných přísad stane jemná hmota. Formičky na muffiny vymažeme máslem a plníme je do 2/3 (těsto v troubě nakyne). Případně plníme do papírových mini formiček, které se nevymazávají. Po naplnění těstem do každé formičky přidáme necelou čajovou lžičku umíchané jablečné hmoty (lžičku s náplní ponoříme do těsta, podobně jako u přípravy mramorové bábovky) Pečeme při max.teplotě asi tak 15-20 minut (průběžně můžeme testovat špejlí, zda nejsou upečené dříve). Následuje zdobení. Upečené muffiny potřeme rozehřátým (horkým) máslem a posypeme cukrem ze skořicí a necháme vychladnout. Pozn. Nemusí se plnit pouze do mini forem, samozřejmě lze použít tradiční velikost formiček, ale finální počet ks pak bude menší |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Ořechová placka | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience
1 kelímek šlehačky 2 kelímky hladké mouky 4 celá vejce 1 kelímek cukru krupice 1 prášek do pečiva špetka soli citronová kůra Dáme péci na vymazaný a vysypaný plech asi na 15 minut. Nádivka:13 dkg másla, 1 kelímek cukru krupice, 4 lžíce vlažného mléka, 20 dkg ořechů nahrubo nasekaných (můžou být i normálně namleté). Vše smícháme, dáme na zapečenou placku dopéci asi na 10 minut  |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Ježci | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience
Na 80 kousků si připravíme: 350 g hl. mouky 100 g másla a 100 g sádla  nebo 200 g tuku 50 g cukru krupice 1 vejce 80 půlek vlašských ořechů 50 g čokolády na vaření  Postup1. Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 80 kousků, do každého kousku zabalíme půlku vlašského ořechu a tvarujeme ježky. Pečeme přibližně 10 - 15 minut při nízké teplotě a necháme vychladnout. 2. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření. Ježky v ní do poloviny namáčíme a obalujeme v kokosu. Čokoládou domalujeme oči a čumáček. |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Medový dort | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredienceve vodní lázni se rozpustí: 
1 vrchovatá lžíce medu 10 dkg cukru moučka 7 dkg másla Postuppotom se přidá 1 celé vejce a šlehá se do zhoustnutí, odstavíme z ohně a do teplého zašleháme 1/2 lžičky sody bicarbony, (pokud ji nemáme tak použijeme prášek do pečiva), pak zase dáme do vodní lázně, šleháním napěníme a přidáme polovinu hladké mouky do toho teplého a necháme vychladit, po vychladnutí přidáme druhou polovinu hladké mouky a vypracujeme nelepivé těsto těsto rozdělíme na 6 dílků každý dílek vyválíme dotenka a vykrojíme z něj kolo (například pomocí kastrolu) a dáme upéci na slabý pomaštěný plech - možná se vejdou dvě kola na jeden plech - pečeme asi na 150*C (upeče se rychle) postupně upečeme všech 6 kol a necháme je vychladit (placky vydrží suché skladovat i několik týdnů) Připravíme si krém na plnění, který máme rádi. Každou placku potřeme rumem nebo kávou, můžeme prostřídat, potom placku můžeme namazat marmeládou a potom krémem. Všech 6 placek spojíme a nakonec polijeme dort čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Těsto na dort je velice levné a krém si může každý udělat podle vlastní chuti. |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Perníčky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience Těsto:  
80 dkg hladké mouky 15 dkg rostlinného tuku (hera) 4 celá vejce 28 dkg prosátého moučkového cukru 4 lžíce rozpuštěného medu (nesmí být horký) 14 tlučených nebo umletých hřebíčků 1 kávová lžička skořice 2 kávové lžičky tlučeného nebo mletého anýzu 1 lžička sody na potření 2 celá rozšlehaná vejce  Poleva:  
2 bílky 23-30 dkg moučkového cukru citronová šťáva  Postup: Vejce, cukr a tuk utřeme v míse (můžeme i v robotu), přidáme koření, med a část mouky se sodou. Těsto přesuneme na vál, přidáme zbytek mouky (v případě, že se těsto roztéká, přidáme mouku), vypravujeme těsto. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout, nevadí, bude-li to přes noc.  Z odpočinutého těsta vyvalujeme placky asi 1/2 cm tlusté a vykrajujeme tvary (nezapomeňte na dírku pro stužku). Pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova, okamžitě po upečení (ještě na plechu) potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky jsou okamžitě měkké.   |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Klubíčka | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience:
25 dkg hl.mouky 10 dkg cukru 20 dkg másla 1 vejce 2 vanilkové cukry 2 kakaové pudinky l lžíce skořice perličky nebo čokl. či barevné drobení na posypání Postup:Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme ho hodinu odležet v chladničce. Lžičkou vykrajujeme těsto, které lisem na česnek protlačujeme na vymazaný plech jako klubíčka. Posypeme perličkami. Pečeme při nízké teplotě asi 8 min. |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Ožralí čerti | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience:
15 dkg rozinek 2 dl rumu 15 dkg mletých vlašských ořechů 15 dkg cukru moučka 2 lžíce másla 2 lžíce kakaa kokos - na obalování   Postup:Den předem si namočíme rozinky do rumu. Poté všechny přísady smícháme dohromady, tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu.  |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Plněné švestky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Postup:Spařené a vyloupané mandle vkládáme do sušených švestek jako do kapsy. Doporučuji větší švestky a hlavně měkčí. Tvrdší švestky lze předem namočit do vlažné vody a lehce osušit, ale i přesto se špatně mandle vkládají. Poté namáčet plněné švestky v rozpuštěné čokoládě napíchané na bambusová párátka, nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Pro zpestření můžete udělat i dvojbarevnou variantu - půlka plněné švestky v bílé a půlka v hořké čokoládě. |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Mousse au chocolat - čokoládová pěna | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience:
200 g černé čokolády na vaření 50 g másla 4 vejce + 1 bílek 2 polévkové lžíce rumu nebo 4 kávové lžičky silné kávy špetka soli   Postup:Na plotně rozehřejte čokoládu s máslem nakrájeným na kousky. Mimo plotnu přidejte 4 žloutky a rychle vmíchejte. Potom přidejte rum nebo kávu. Ušlehejte sníh z 5-ti bílků a špetkou soli. Po lžících přidejte a jemně vmíchejte (ne prudce) ušlehaný sníh postupně do čokoládové směsi. Hotovou směs nechte 4 hodiny uležet v chladničce.  |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Karamelové řezy | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |  |  | Ingredience:Těsto: 
6 vajec 250 g cukru krupice 200 g mletých ořechů (vlaššské, lískové) 3 lžíce strouhanky 3 lžíce prosáté mouky 1/2 sáčku kypř. prášku 2 ks obdelník. dortových oplatek Krém: 
1 konzerva kondenzovaného slaz. mléka 250 g změklého másla Postup:Těsto: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dále všechny ingredience a promícháme. Dno plechu vyložíme pečícím papírem, pokryjeme oplatkami (nemusí být) a rozlijeme těsto. Upečeme. Krém: Kondenz. mléko dáme do nádoby s vodou a vaříme 2 hodiny, aby mléko zkaramelizovalo. Vychladlé zkaram. mléko vyšleháme s máslem a necháme částečně ztuhnout. Povrch vychladlého korpusu potřeme karamelovým krémem a posypeme hustě opraženými ořechy. Řezy necháme asi 1 hod. vychladit a podáváme. |  | Více ... |  | Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 | Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru  je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
 
 | 
 |  |