|
| Pařížské rohlíčky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Těsto:
- 3 vejce
- 30 dkg vlašských ořechů
- 30 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce mouky
Na pečící papír zdobícím sáčkem tvoříme rohlíčky. Rohlíčky pečeme raději 14 dní předem, aby změkly.
Poleva ( raději 2 dávky )
- 20 dkg čokolády na vaření
- 10 – 12 dkg tuku omega ( 100 % tuk)
Krém ( raději 2 dávky )
- 3 vejce
- 12 dkg cukru
- 3 dkg kakaa
1. Vše šlehat nad párou a nechat vychladnout
2. Ušleháme si 25 dkg másla a přidáme vychladlou kakaovou hmotu
3. Krémem zdobíme rohlíčky a polijeme kakaovou hmotou |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Medovník | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
V páře se vaří
- 1 lžíce medu
- 2,5 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička sody
- 1 vejce
Vyndáme z páry a přidáme 23 dkg hladké mouky a pořádně prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na pečícím papíru po dvou na plechu.
Krém
- 1 šlehačka
- 2 lžíce maizeny
Postup
Uvaříme kaši, necháme vychladnout a zašleháme 5 dkg másla a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru. Každou placku před namazáním potřeme mašlovačkou rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě ostřejší marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje.
Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme celý dort.
Zabalíme do alobalu a necháme proležet. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Perníčky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
Těsto:
- 80 dkg hladké mouky
- 15 dkg rostlinného tuku (hera)
- 4 celá vejce
- 28 dkg prosátého moučkového cukru
- 4 lžíce rozpuštěného medu (nesmí být horký)
- 14 tlučených nebo umletých hřebíčků
- 1 kávová lžička skořice
- 2 kávové lžičky tlučeného nebo mletého anýzu
- 1 lžička sody
- na potření 2 celá rozšlehaná vejce
Poleva:
- 2 bílky
- 23-30 dkg moučkového cukru
- citronová šťáva
Postup:
Vejce, cukr a tuk utřeme v míse (můžeme i v robotu), přidáme koření, med a část mouky se sodou. Těsto přesuneme na vál, přidáme zbytek mouky (v případě, že se těsto roztéká, přidáme mouku), vypravujeme těsto. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout, nevadí, bude-li to přes noc.
Z odpočinutého těsta vyvalujeme placky asi 1/2 cm tlusté a vykrajujeme tvary (nezapomeňte na dírku pro stužku). Pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova, okamžitě po upečení (ještě na plechu) potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky jsou okamžitě měkké.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Banánky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 30 dkg hladké mouky
- 25 dkg Hery ....
- 7 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1/4 prášku do pečiva
Postup:
Zpracované těsto dále minimálně na 30 min. do lednice a pak z něj děláme banánky, upečeme a slepujeme marmeládou. Hotové banánky máčíme v čokoládě. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Klubíčka | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 25 dkg hl.mouky
- 10 dkg cukru
- 20 dkg másla
- 1 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 2 kakaové pudinky
- l lžíce skořice
- perličky nebo čokl. či barevné drobení na posypání
Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme ho hodinu odležet v chladničce. Lžičkou vykrajujeme těsto, které lisem na česnek protlačujeme na vymazaný plech jako klubíčka. Posypeme perličkami. Pečeme při nízké teplotě asi 8 min. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Cukroví ze šlehačky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 40 dkg polohr. mouky
- 1 šlehačka
- 1/4 kg tuku (Hera)
Postup:
Zpracovat těsto, nechat 1/2 hod. odpočinout, vyválet placku a vykrajovat tvary. Pečeme na suchém plechu, teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plněné švestky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
Spařené a vyloupané mandle vkládáme do sušených švestek jako do kapsy. Doporučuji větší švestky a hlavně měkčí. Tvrdší švestky lze předem namočit do vlažné vody a lehce osušit, ale i přesto se špatně mandle vkládají. Poté namáčet plněné švestky v rozpuštěné čokoládě napíchané na bambusová párátka, nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Pro zpestření můžete udělat i dvojbarevnou variantu - půlka plněné švestky v bílé a půlka v hořké čokoládě. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nepečená KOKA roláda | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 250 g mletých sušenek Koka
- 100 g moučkového cukru
- 3 vrchovaté lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 4-5 lžic uvařené černé kávy
Krém:
- 120 g másla
- 80 g cukru
- 200 g kokosové moučky
- 1,5 dl rumu
Postup:
V míse zpracujeme všechny suroviny na vláčné těsto. Na lehce pocukrovaném igelitu (stačí rozříznutý igelitový sáček) rozválíme těsto asi na 1/2 cm. Potřeme krémem, pevně zavineme, zabalíme do igelitu a necháme ztuhnout v ledničce. Potom krájíme na šikmé řezy. Krém: máslo utřeme s cukrem, přidáme kokos a rum. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Anglické cukroví | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 140 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 140 g pomletých vlašských ořechů
- 1 vejce
- mletá skořice
- mletý hřebíček
- práškové kakao
- marmeláda na slepování
Postup:
Vypracujeme těsto a rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme skořici a hřebíček, do druhé kakao. Vykrajujeme kolečka a polovinu z nich uděláme s dírkou. Po upečení slepujeme s marmeládou. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hrudky s müsli | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 300 g hořké čokolády
- 300 g müsli
- 2 lžíce oleje na alobal
- 45 papírových košíčků
- alobal
Postup:
Nejprve nožem nahrubo nasekáme čokoládu a rozpustíme ji kastrůlku v horké lázni.Ještě teplou ji smícháme s müsli. Větší tác vyložíme alobalem a potřeme olejem. Pomocí dvou lžiček vykrajujeme z lehce vychladlé hmoty čokoládové hrudky. Poklademe je vedle sebe a necháme ztuhnout. Hotové hrudky vložíme do papírových košíčků, dáme do krabičky přikryjeme fólií a uschováme na chladném místě. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|