Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • - Hry, říkadla a spol.  (25 článků)
  • - Naše kontakty  (35 článků)
  • - Vzkazy maminkám  (2 články)
  • Adamci  (3 články)
  • Amanda01  (5 článků)
  • Daddy  (2 články)
  • Katerrrina  (2 články)
  • Larsi  (3 články)
  • LenkaHB  (3 články)
  • Lucie 30  (1 článek)
  • Lucka, ročník73  (8 článků)
  • Lydushe  (8 článků)
  • Nikolice  (2 články)
  • Rady  (2 články)
  • Senedra  (2 články)

[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 265 [Dalších 175 >>] 
 Tiramisu (po česku)*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 2 balíčky piškotů (dětské nebo cukrářské)
  • 2 pomazánková másla
  • 2 tekuté šlehačky (celkem 500 ml)
  • 200 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • silná káva
  • rum
Postup

Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému.
Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ořechové rohlíčky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 30 dkg mletých oříšků (vlašské nebo lískové)
  • 25 dkg moučkového cukru spojit v těsto
  • 2 celá vejce
  • z těsta tvoříme malé rohlíčky (těsto se lepí na ruce, omočte si je ve vodě)
  • rohlíčky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení a každý trošku zploštíme prstem
  • pečeme v mírné troubě

Krém:

  • 16 dkg cukru moučky
  • 3 celá vejce šlehá se ve vodní lázni do zhoustnutí
  • 2 lžíce kakaa
Postup:

zvlášť našleháme 20 dkg másla a 1 lžíci rumu a spojíme s vaječno-kakaovou hmotou

krémem nastříkáme rohlíčky (pomocí sáčku na zdobení) a necháme jej trochu zchladit, potom rohlíčky stranou, kde je zatuhlý krém máčíme v čokoládové polevě

Čokoládová poleva:

  • 8 dkg 100 % tuku
  • 8 dkg cukru moučky zahříváme do horkého stavu a v polevě
  • 1 lžíce kakaa máčíme rohlíčky
  • 1 lžička mléka
  • 1 lžíce škrobu
  • (je možné udělat běžný vanilkový krém a místo polevy rozpustit čokoládu na vaření s kouskem 100% tuku)
Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masarykovo cukroví*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20dkg hera - máslo
  • 10 dkg cukr moučka
  • 1 lžíce kakaa
Postup

Zpracujeme těsto:

17 dkg lískových oříšků namočit na 1 hod. do vody - osušit, ořechy zapracujeme do připraveného těsta, uděláme válečky cca 3cm a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Krájíme ostrým nožem kolečka a dáváme na plech. Pečeme při 175 a obalujeme v cukru

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicové hvězdičky - s polevou*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 300 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky
  • vanilkový cukr
  • 625 g mletých mandlí
  • 2 lžičky skořice

Poleva:

  • 1 bílek
  • 100 g moučkového cukru
Postup:

Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvěz­dičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!)

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Citrónové koláčky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 125 g másla utřeme do pěny, zašleháme
  • 100 g cukru moučka
  • 3 žloutky
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 4 lžíce rumu
  • přidáme : 200 g hladké mouky a 75 g čokoládové rýže nebo jemně usekané čokolády
Postup:

Těsto dáme do sáčku s hladkou trubičkou a na mastný plech vytříkáme malé pusinky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud okraje lehce nezhnědnou. Vychladlé slepujeme citrónovým krémem.

Krém:

100 g Hery a 70 g cukru utřeme do pěny a přidáme šťávu z 1/2 citrónu.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sušené ovoce v čokoládě*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Postup:

V dnešní době je na trhu již poměrně velký výběr sušeného ovoce a zde je návod na rychlou a zdravější variantu cukroví. Nakrájíme na malé kousky vaše oblíbené sušené ovoce (měkké), střídavě napichujeme na párátko a posléze celé namáčíme v rozpuštěné čokoládě na vaření. U nás se osvědčily - sušené švestky, sušené meruňky, sušené brusinky, rozinky (pro výraznější chuť - rozinky naložené v rumu), fíky, datle atd. Párátka doporučuji bambusová s ostrým hrotem. Po namočení v čokoládě napichovat do polystyrenu a podložit alobalem nebo pokládat přímo na alobal do zatvrdnutí čokolády. Skapanou čokoládu jistě sní vaše ratolesti nebo manžel. Čím je čokoláda teplejší, tím je čokoládový film na ovoci tenčí a méně kaloričtější.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Napoleonské řezy*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:

Na těsto:

  • 21 dkg hladké mouky
  • 14 dkg másla
  • 7 dkg cukru moučka
  • 1 vejce
  • 7 dkg mletých ořechů
  • skořice, citronová kůra

Nádivka:

  • 3 bílky
  • 15 dkg cukru
  • 7 dkg ořechů
  • Meruňkový džem
Postup:

Vypracujeme těsto, vyválíme a na plechu zapečeme v mírné troubě. Před dopečením (nesmí být úplně hotové) potřeme džemem, poté nádivlou a necháme dopéci. Ještě teplé krájíme na malé obdélníčky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pařížské žemličky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 200 g nastrouhaných neloupaných mandlí
  • 150 g práškového cukru
  • 4 žloutky
Postup:

Zpracujeme v těsto, uděláme kuličky a na plechu ještě 2x potřeme žloutkem (podruhé po zaschnutí prvního nátěru). Když zaschne i druhý nařízneme na povrchu a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nanukové řezy*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 ml vody
  • prášek do pečiva
  • 150 g vlašských  ořechů
  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 250 g másla
  • čokoládová poleva
Postup:

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku a ořechy, prášek do pečiva a trochu vody. Dáme péci na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím si připravíme náplň : Uvaříme pudink ze  3 balíčků vanilkového pudinku a 1 l mléka a necháme vychladnout.Vlažní pudink rozmixujeme s kostkou másla. Na přípravu polevy použijeme čokoládu na vaření, stužený tuk a mléko ,rozpustíme. Upečený korpus potřeme náplní, uhladíme a polijeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout. Pak nakrájíme řezy a papáme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tatrankové koule*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Postup:

Ve vodní lázni dáme rozpustit 25 dkg másla, vmícháme 6 strouhaných čokoládových tatranek, 20 dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa a 6 lžic rumu. Možno přidat rozinky namočené v rumu, sekané ořechy, kandované ovoce. Propracované těsto necháme chvíli v lednici a pak tvoříme kuličky, které obalujeme. Na obalení použijeme kakao, kokos, strouhané ořechy.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 265 [Dalších 175 >>] 

Upozornění:
Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.