|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 81 až 90 z 265 [Dalších 175 >>]
|
| Tiramisu (po česku) | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
- 2 balíčky piškotů (dětské nebo cukrářské)
- 2 pomazánková másla
- 2 tekuté šlehačky (celkem 500 ml)
- 200 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
- silná káva
- rum
Postup
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ořechové rohlíčky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
- 30 dkg mletých oříšků (vlašské nebo lískové)
- 25 dkg moučkového cukru spojit v těsto
- 2 celá vejce
- z těsta tvoříme malé rohlíčky (těsto se lepí na ruce, omočte si je ve vodě)
- rohlíčky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení a každý trošku zploštíme prstem
- pečeme v mírné troubě
Krém:
- 16 dkg cukru moučky
- 3 celá vejce šlehá se ve vodní lázni do zhoustnutí
- 2 lžíce kakaa
Postup:
zvlášť našleháme 20 dkg másla a 1 lžíci rumu a spojíme s vaječno-kakaovou hmotou
krémem nastříkáme rohlíčky (pomocí sáčku na zdobení) a necháme jej trochu zchladit, potom rohlíčky stranou, kde je zatuhlý krém máčíme v čokoládové polevě
Čokoládová poleva:
- 8 dkg 100 % tuku
- 8 dkg cukru moučky zahříváme do horkého stavu a v polevě
- 1 lžíce kakaa máčíme rohlíčky
- 1 lžička mléka
- 1 lžíce škrobu
- (je možné udělat běžný vanilkový krém a místo polevy rozpustit čokoládu na vaření s kouskem 100% tuku)
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Masarykovo cukroví | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 20dkg hera - máslo
- 10 dkg cukr moučka
- 1 lžíce kakaa
Postup
Zpracujeme těsto:
17 dkg lískových oříšků namočit na 1 hod. do vody - osušit, ořechy zapracujeme do připraveného těsta, uděláme válečky cca 3cm a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Krájíme ostrým nožem kolečka a dáváme na plech. Pečeme při 175 a obalujeme v cukru |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Skořicové hvězdičky - s polevou | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
Těsto:
- 3 vejce
- 300 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- 625 g mletých mandlí
- 2 lžičky skořice
Poleva:
- 1 bílek
- 100 g moučkového cukru
Postup:
Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!) |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Citrónové koláčky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 125 g másla utřeme do pěny, zašleháme
- 100 g cukru moučka
- 3 žloutky
- kůra z 1/2 citrónu
- 4 lžíce rumu
- přidáme : 200 g hladké mouky a 75 g čokoládové rýže nebo jemně usekané čokolády
Postup:
Těsto dáme do sáčku s hladkou trubičkou a na mastný plech vytříkáme malé pusinky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud okraje lehce nezhnědnou. Vychladlé slepujeme citrónovým krémem.
Krém:
100 g Hery a 70 g cukru utřeme do pěny a přidáme šťávu z 1/2 citrónu.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sušené ovoce v čokoládě | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
V dnešní době je na trhu již poměrně velký výběr sušeného ovoce a zde je návod na rychlou a zdravější variantu cukroví. Nakrájíme na malé kousky vaše oblíbené sušené ovoce (měkké), střídavě napichujeme na párátko a posléze celé namáčíme v rozpuštěné čokoládě na vaření. U nás se osvědčily - sušené švestky, sušené meruňky, sušené brusinky, rozinky (pro výraznější chuť - rozinky naložené v rumu), fíky, datle atd. Párátka doporučuji bambusová s ostrým hrotem. Po namočení v čokoládě napichovat do polystyrenu a podložit alobalem nebo pokládat přímo na alobal do zatvrdnutí čokolády. Skapanou čokoládu jistě sní vaše ratolesti nebo manžel. Čím je čokoláda teplejší, tím je čokoládový film na ovoci tenčí a méně kaloričtější. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Napoleonské řezy | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
Na těsto:
- 21 dkg hladké mouky
- 14 dkg másla
- 7 dkg cukru moučka
- 1 vejce
- 7 dkg mletých ořechů
- skořice, citronová kůra
Nádivka:
- 3 bílky
- 15 dkg cukru
- 7 dkg ořechů
- Meruňkový džem
Postup:
Vypracujeme těsto, vyválíme a na plechu zapečeme v mírné troubě. Před dopečením (nesmí být úplně hotové) potřeme džemem, poté nádivlou a necháme dopéci. Ještě teplé krájíme na malé obdélníčky. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pařížské žemličky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 200 g nastrouhaných neloupaných mandlí
- 150 g práškového cukru
- 4 žloutky
Postup:
Zpracujeme v těsto, uděláme kuličky a na plechu ještě 2x potřeme žloutkem (podruhé po zaschnutí prvního nátěru). Když zaschne i druhý nařízneme na povrchu a pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nanukové řezy | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 150 ml vody
- prášek do pečiva
- 150 g vlašských ořechů
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 250 g másla
- čokoládová poleva
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku a ořechy, prášek do pečiva a trochu vody. Dáme péci na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím si připravíme náplň : Uvaříme pudink ze 3 balíčků vanilkového pudinku a 1 l mléka a necháme vychladnout.Vlažní pudink rozmixujeme s kostkou másla. Na přípravu polevy použijeme čokoládu na vaření, stužený tuk a mléko ,rozpustíme. Upečený korpus potřeme náplní, uhladíme a polijeme čokoládou a dáme do lednice ztuhnout. Pak nakrájíme řezy a papáme. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tatrankové koule | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
Ve vodní lázni dáme rozpustit 25 dkg másla, vmícháme 6 strouhaných čokoládových tatranek, 20 dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa a 6 lžic rumu. Možno přidat rozinky namočené v rumu, sekané ořechy, kandované ovoce. Propracované těsto necháme chvíli v lednici a pak tvoříme kuličky, které obalujeme. Na obalení použijeme kakao, kokos, strouhané ořechy. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 81 až 90 z 265 [Dalších 175 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|