|
Všechny naše deníky
-
***Co je potreba pro novorozene miminko
(4 články)
|
-
**ako sme rodili**
(8 článků)
|
-
**narodené miminká- udaje**
(40 článků)
|
|
-
*Nase pohlavi miminek, co to bude
(11 článků)
|
|
-
koľko toho vypiť..........
(1 článek)
|
|
-
naše kontakty
(15 článků)
|
-
o pôrode a čo so sebou do pôrodnice
(2 články)
|
|
| |
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 18 z 18
|
|
Několik typu na úpravu fontů
cervena <FONT color=red>cervena</FONT> modra <FONT color=blue>modra</FONT> stribrna <FONT color=silver>stribrna</FONT> zelena <FONT color=green>zelena</FONT> tmavemodra <FONT color=darkblue>tmavemodra</FONT> koralova <FONT color=coral>koralova</FONT> tmavezelena <FONT color=darkgreen>tmavezelena</FONT> olivova <FONT color=oliv>olivova</FONT>
tucne <STRONG>tucne</STRONG> kurziva <EM>kurziva</EM> podtrzene <U>podtrzene</U> cervena tucne <FONT color=red><STRONG>cervena tucne</STRONG></FONT> |
| Více ... |
| Vložil: Tinkerbell-A/S dne 20.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Směs na kari s banány | **Nase recepty |
|
suroviny: vepřové nebo kuřecí maso, čtyři banány, kari, pepř, sůl, cibule, já přidávám ještě mraženou čínskou zeleninu ale není nutné, oliv. olej, vývar
Na oleji osmažím cibuli, přidím na proužky nebo malé kousky maso, je dobré z vepřového i kuřecího, osolit, opepřit, jednu až dvě lžičky kari koření - podle chuti, osmažit, přidám mraženou zeleninu, chvíli podusím, přidám vývar - není nutné, stačí podlít vodou, a dusím do změknutí, na konec přidat banány na kolečka chvíli podusit, já mám ráda až do uplného rozpuštění banánů, ale nemusí být, stačí chvilka
Dobrou chuť Sima |
| Více ... |
| Vložil: Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 dne 2.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rizoto italského venkovana | **Nase recepty |
|
suroviny: cuketa, 4 rajčata, dva porky, ster. hrášek, kuřecí vývar - já dávám jen kostku pokud to není pro matese, to si pak odpustím, cibule, strouhaný sýr, rýže, olej, pepř, sůl
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme cuketu bud na plátky nebo nastrouhanou jak kdo rád, hrášek, porek a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme a dusíme dál se zel. směsí. Nakonec vmícháme rýži s vývarem, pepř a sůl a dál dusíme do změknutí rýže. Po vypnutí vařiče přidáme sýr, necháme roztavit a podáváme ozdobené dalším sýrem.
Dobrou chuť přeje Sima |
| Více ... |
| Vložil: Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 dne 31.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plnene brambory | **Nase recepty |
|
 Plněné brambory
Velké brambory uvařit celé neloupané večer před oslavou. Druhý den připravit směs "ala čína" - zelenina, houby, kuřecí (krůtí, vepřové) maso. Směs usmažit na pánvi, potom rozpůlit studené brambory, vydlabat střed (nechat asi 0,5 cm okraj) udělat prostě takové lodičky :-) Vydlabané brambory vymazat olivovým olejem s česnekem a solí a naplnit vrchovatě připravenou masovou směsí. Brambory poskládat na plech, který je také vytřený olejovou směsí a nakonec brambory posypat rozstrouhaným tvrdým sýrem. Takto připravené brambory čekají v troubě dokud návštěva nedostane hlad, pak stačí jen zapnout troubu a nechat zapéct dokud se sýr neroztaví ( asi 20 min.). K tomu mám připravené dva saláty.
|
| Více ... |
| Vložil: Tinkerbell-A/S dne 18.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zapečená br.kaše se slaninkou | **Nase recepty |
|
1 kg brambor 0.5.kg kys.zelí 200g angl.salniny sůl kmín cibule mléko olej
postup:
Uvaříme brambory a uděláme z nich,mléka a trochu oleje(já dávám máslo)trochu hustší kaši,sůl.orestujeme slaninu,kterou nakrájíme na nudličky přidáme cibuli.Uvaříme zelí do měkka. vymažeme zapékací mísu dáme do ní půl kaše na to zelí spolu se slaninou a cibulkou a na to dáme druhou polovinu kaše a zapečeme tak 20.min,můžeme k tomu přidat salát:o))
je to rychlé a moc dobré:o) |
| Více ... |
| Vložil: Romcinka & V+N dne 17.8.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Moravské těstoviny | **Nase recepty |
|
Potřebujeme:
kyselé zelí,těstoviny,angl.slanina (nebo jakákoliv uzenina),pepř,sůl ,olej
Postup:
Do pekáče nalijeme 2 lžíce oleje a dáme zelí ( vymačkat vodu ze zelí!) osolíme a opepříme dle chuti a dáme na 20 minut zapéct.Mezitím si uvaříme těstoviny do skroměkka a osmahneme slaninu (množství dle chuti). Po 20 minutách nasypeme do pekáče těstoviny a slaninu a necháme dojít už vypnutu troubu. Je lépe dát zelí a těstoviny v poměru 1/3,protože pak je to až moc kyselé...
Dobrou chuť |
| Více ... |
| Vložil: Deni+Kačka 16.1.06 dne 16.8.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| rajčatový salátek | **Nase recepty |
|
Rajčatový salátek
potřebujeme:
rajčata,cibuli, bílý jogurt dobrý je choceňský, sůl a pepř
postup: Pokrájíme rajčátka, cibuli a smícháme s jogurtem a ochutíme solí a pepřem
je to jen taková mňamka ale mě moc chutná. |
| Více ... |
| Vložil: Fiebie dne 12.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| květákovo-brokolicová polévka | **Nase recepty |
|
| doba přípravy 10 min + cca 25 min na vaření polévky 1 středně velký květák, opláchnutý
1 brokolici, opláchnutou
2 litry drůbežího nebo zeleninového vývaru (stačí z kostky)
50 g másla
1-2 lžíce hladké mouky
4 kostičky krémového taveného sýra (apetit, kiri), nakrájet na kostičky
100 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř na dochucení (pepř nepoužívám)
1. květák a brokolici rozeberte na malé růžičky
2. v hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a krátce osmahněte. zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte! uveďte do varu!
3. asi po 10 min. vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni asi 15 min. Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr.promíchejte aby se úplně rozpustil. polévka bude hladká a krémovitá......
možno přidat mrkev i brambory....vyzkoušela jsem!!!
jinak recept z časopisu Apetit !!!už jsem vyzkoušela 2 x a je to úžasné!!!
DOBROU CHUŤ !!! |
| Více ... |
| Vložil: Yitu@V@V dne 11.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 18 z 18 Upozornění: Dalších 112 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|