Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ***Co je potreba pro novorozene miminko   (4 články)
  • **ako sme rodili**  (8 článků)
  • **narodené miminká- udaje**  (40 článků)
  • *Nase pohlavi miminek, co to bude   (11 článků)
  • Homeopatiká  (1 článek)
  • koľko toho vypiť..........  (1 článek)
  • Nase denicky   (31 článků)
  • naše kontakty  (15 článků)
  • o pôrode a čo so sebou do pôrodnice  (2 články)

 Poslední články ze všech deníků 110 z 18 [Dalších 8 >>] 
 Med s pampelišek**Nase recepty

400 hlaviček z pampelišek,2l vody,2 citrony,2 kg krystal cukru.

postup:
Hlavičky květů čistě operem pod tekoucí vodou a vložíme do velkého hrnce,přilijeme 2l vody a přidáme na kolečka nakrájené citrony a dáme vařit,vaříme asi 15 min od bodu varu.Tento nálev necháme do druhého dne louhovat.Druhý den si připravíme čistý hrnec a pampelišky přecedíme přws jemné síto nebo plátno.
Do získané štávy přidáme cukr a vaříme až hodinu a půl.
Hotový pampeliškový med,nalijeme do sklenic a uzavřeme.

Je fakt skvělí a pampelišky najdeme teď všude:o)

Více ...
Vložil: Romcinka & V+N dne 1.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smetanové tyčinky**Nase recepty

smetanove tycinky - cca 150ks


400g hladke mouky, 250g zmekleho tuku, 150g zakysane smetany, piskovy cukr na posypani, mouckovy a vanilkovy cukr na obaleni

z mouky, tuku a smetany vypracujeme testo a nechame rozlezet v lednici cca hodinu klidne i vice.

testo rozvalime na plat silny asi 1/2 cm, mirne jej posypeme piskovym cukrem a jemne prejedeme valeckem, aby se cukr zamackl do testa. radylkem rezeme uzke tycinky (ja delam cca necely cm sirka a cca 4-5cm delka, do testa vlastne radylkem maluju mrizku a pak nabiram zespoda nozem a davam na plech). Plech se nemusi vymazavat, peceme 15 min (jakmile nabydou, jsou hotove). jeste teple obalujeme v cukru (smichany vanilkovy a mouckovy).

doba pripravy cca hodina (bez cekani)

Více ...
Vložil: leden06 dne 5.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 pečieme s Romči**Nase recepty

Raffaelo koule

250g 100% tuku
150g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250g sušeného mléka
kokos na zahuštění
loupané mandle

tuk se trochu rozpustí a přidají se všechny přísady
do středu dáme celou mandli, vytvarujeme kuličku a obalujeme v kokosu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cukroví TGM

170g celých lískových oříšků namočit na 1 hodinu do studené vody, pak osušit a zapracovat do těsta
300g hladké mouky
100g cukru moučka
200g tuku
1 žloutek
1 lžíce kakaa

zpracujeme v těsto, utvoříme váleček o průměru asi 3 cm a necháme v ledničce do druhého dne, pak nakrájíme kolečka OSTRÝM nožem asi ½ cm silná a pečeme, teplé obalujeme v cukr
cukroví TGM
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
křehké šlehačkové cukroví

500g polohrubé mouky
2,5dl smetany ke šlehání
250g ztuženého cukru

smetanu ušleháme, přidáme mouku a změklý tuk
připravené těsto rozválíme a vypichujeme menší tvary, po upečení obalujeme v cukru

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kokosky
250g cukru krystal
120g kokosu
3 bílky

vše se zamíchá nad teplem (na kamnech,aby hmota byla teplá a cukr se rozpustil)
nechat odstát asi 15 minut, tvořit lžičkou hromádky na pečící papír a péct v troubě

Více ...
Vložil: leden06 dne 1.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vianočka**Nase recepty

vánočka (mazanec)


500g hladké nebo polohrubé mouky
40g droždí
100g pískového cukru
100g tuku
sůl
asi 2 dl mléka
2 žloutky
rozinky, mandle, vejce na potření

do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a mouky a trochu vlažného mléka, rozetřeme a necháme přikryté vykynout
do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, rozehřátý vlahý tuk, žloutky, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto
dobře propracujeme a promícháme se spařenými mandlemi a opláchnutými rozinkami
těsto poprášíme moukou a necháme přikryté kynout
během kynutí ještě jednou propracujeme
pak rozdělíme těsto na 9 dílů a upleteme vánočku, zpevníme na plechu špejlemi a necháme ještě chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme rozsekanými mandlemi a pečeme asi 50 minut v mírně vyhřáté troubě

Více ...
Vložil: leden06 dne 1.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vánoční cukroví - karamelové oplatky **Nase recepty

30 dkg cukru - nechat zkaramelizovat

1 salko

10 dkg sekaných oříšků nebo mandlí

1 hera

1 balíček oplatek na naplnění

 

Do horkého karamelu vmíchat salko a heru, pozor, ne najednou, postupně. Je lépe přimíchávat do horkého, aby se karamel neochladil a neztuhl. Dlouho se potom rozehřívá. Přidají se ořechy a teplým se natírají oplatky. Vždy tři pláty na sebe. Nechat do druhého dne ztuhnout, zatížit prkénkem a pak podle fantazie nařezat. Většinou řežu na malé kosočtverečky nebo tyčinky. Půlky poté namáčet do čokolády. Není nutné.

Z jedné dávky je toho mraky.

Více ...
Vložil: Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 dne 17.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vánoční cukroví - psí tlapičky**Nase recepty

25 dkg hladké mouky

25 dkg másla

půl prdopeče

1 vejce

náplň: 10 dkg oříšků, 10 dkg cukru, 1 vejce, trochu kakaa, olej - pozor, náplně udělat o něco více, jedna dávka je málo, dvě je moc

Z těsta vykrájíme kolečka, dáme nahoru trošku náplně a přehneme. Kousek náplně nechat koukat a přimáčknout okraje. Po upečení obalit v cukru.

Více ...
Vložil: Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 dne 17.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoční cukroví - MANDLOVÉ KOŠÍČKY**Nase recepty

Těsto: 200g tuku, 300g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 50g jemně mletých mandlí.

Vše zpracujeme v těsto a plníme do formiček - malých košíčků a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Náplň: 200g šlehačky, 60g cukru, 40g kakaa, 100g čokolády na vaření

Šlehačku přivedeme k varu, vmícháme do ní kakao, cukr a 2 min. povaříme. Potom přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a za občasného míchání ji necháme rozpustit. Krém po vychladnutí krátce vyšleháme a plníme jím košíčky. Povrch ozdobíme mandlí nebo oříšky.

Více ...
Vložil: Cat, Martin 06/03, Jakub 12/05 dne 16.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vanocni karamelovy liker (Mifik) s kokosovym vyleosenim (Ssilvie)**Nase recepty

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka - vaříme 2 hodiny,po vychlazení otevřeme,nalijem do mísy,přidáme 1/4l rumu a ušleháme.A je to moooooooooooooc dobrý likérek.Letos si ale musím nechat zajít chuť,tak si udělám ten Pavlínčin karamelovník!!!!!!!!MŇŇŇAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

A to Ssilviino vylepseni s kokosem:

My taky dělali karamelovo kokosový likér, postup je stejný, jen ještě v nesladkém kondenzovaném mléku necháme přes noc vyluhovat nastrouhaný kokos a pak přecedíme a přidáme to uchucené mléko k tomu karamelu a dle chutí přidáváme rum. Já když ho dělala, tak jsem měla pocit, že rumu je stále nedostatek, už se mi nějak ztrácela chut v pusince.:o)) Jinak byliyz toho přes dvě láhve, ale karamel byl ze dvou plechovek.:o))

Více ...
Vložil: Sugar+3 dne 11.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rolada se slehackou - rychla a jednoducha**Nase recepty

5 zloutku utrit do peny s 100 g mouckoveho cukru a 2 lzicemi kakaa. Primichat snih z 5 bilku, rozetrit na plech vylozeny maslem vymazanym pecicim papirem a peci cca 7-10 minut pri 180 C (kontrolovat spejli).

Upeceny plat posypat vanilkovym cukrem, srolovat a nechat vychladnout. Pak plnit uslehanou slehackou a nahore polevat cokoladou.

Více ...
Vložil: Sugar+3 dne 11.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 typ Rady pro zabavu

Několik typu na úpravu fontů


cervena <FONT color=red>cervena</FONT>
modra <FONT color=blue>modra</FONT>
stribrna <FONT color=silver>stribrna</FONT>
zelena <FONT color=green>zelena</FONT>
tmavemodra <FONT color=darkblue>tmavemodra</FONT>
koralova <FONT color=coral>koralova</FONT>
tmavezelena <FONT color=darkgreen>tmavezelena</FONT>
olivova <FONT color=oliv>olivova</FONT>


tucne <STRONG>tucne</STRONG>
kurziva <EM>kurziva</EM>
podtrzene <U>podtrzene</U>
cervena tucne <FONT color=red><STRONG>cervena tucne</STRONG></FONT>

Více ...
Vložil: Tinkerbell-A/S dne 20.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 18 [Dalších 8 >>] 

Upozornění:
Dalších 112 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.