Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Andrea+Dan+Ondra   (2 články)
  • Bonie, Pišta 22.7.2004  (1 článek)
  • Narozeniny našich dětí  (2 články)
  • Vzkazy pro Andreu  (9 článků)
  • Ilona+Sam(4)+Ondra(3.1.07)  (4 články)
  • Kontakty  (12 článků)
  • Narozeniny mamin  (1 článek)
  • O dětech, jak na ně a jiné .....  (2 články)
  • pro ostatní od Andrei  (1 článek)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 34 [Dalších 14 >>] 
 Rodinné album - Jar Jar BinksNaše rodinná alba

http://rodina.cz/evaapavelbajerovi

Více ...
Vložil: Binks a Kristinka 11.2.05 dne 13.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perdita,Adam + Amy - Rodinné albumNaše rodinná alba

http://rodina.cz/perditax

Více ...
Vložil: brnobrno dne 4.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MedovníkRecepty

Ingredience:

Těsto: 450 g hladké mouky

185 g moučkového cukru

185 g másla nebo margarínu

1 vejce

1,5 lžičky jedlé sody

2 lžíce medu

4 lžíce mléka

Krém 1: 250 ml šlehačky

250 ml zakysané smetany

250 g mletých vlašských ořechů

250 g moučkového cukru (pokud dělám i krém 2 tak stačí 2 lžíce)

Krém 2: 1 ks Salko

250 g másla

Rozvar: 20 ml vody

10 ml rumu

30 g krupicového cukru

Na posypání: strouhaný perník (neměla jsem ho, použila jsem balíček oříškových BeBe sušenek)

mleté vlašské ořechy (dala jsem hrst)

instantní káva

Pokud děláte oba krémy, stačí udělat z polovičního množství, já jsem udělala celé a zbyla mi jen troška, dělala jsem tlusté vrstvy. Rozvaru byla jen troška, jen jsem díly pokapala, pokud chcete hodně polévat tak udělejte větší množství.

Popis přípravy:

Těsto: Cukr, máslo, vejce, med a mléko nahřejeme nad vodní parou do zhoustnutí a ztmavnutí. Asi 10-15 minut. Necháme vychladnout, před vychladnutím přidáme jedlou sodu. Do prochladlé směsi přisypeme mouku a řádně propracujeme. Těsto necháme odležet v ledničce (nechala jsem 24 hodin). Poté vyválíme 5-7 stejných tvarů (podle rady jsem válela mezi 2 potravinářskými fóliemi a vykrajovala pokličkou o průměru 21 cm). Před pečením propíchat vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180-200 °C asi 5 minut. Po upečení ihned sundáme z plechu. Pozor, placky jsou měkké, ztvrdnou až po vychladnutí. Sundávala jsem i s pečícím papírem a nechala na něm vychladnout.

Krém 1: Svaříme šlehačku s ořechy (až je z toho hodně hustá hmota, pozor připaluje se). Po vychladnutí vyšleháme, přidáme cukr a zakysanou smetanu.

Krém 2: Salko vaříme asi 2 hodiny ponořené do vody (uzavřenou plechovku). Po vychladnutí vyšleháme s máslem.

Rozvar: Svaříme vodu, cukr a rum asi na polovinu množství.

Vychladlé placky potíráme rozvarem a krémem a skládáme na sebe. Pokud máme oba krémy, střídáme je. Vršek dortu a boky také potřeme (smíchala jsem zbytky obou krémů) a posypeme směsí strouhaného perníku, sekaných vlašáků a instantní kávy. Je dobré nechat medovník alespoň dva dny rozležet.

Více ...
Vložil: Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 dne 10.11.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 PerníčkyRecepty

15 dkg medu
9 dkg másla nebo Hery
3 vejce
30 dkg moučk. cukru
3 rovné lžičky sody (NELZE! nahradit práškem do pečiva)
1 vanilkový cukr
70 dkg hl. mouky
2-3 lžičky koření na medový perník
kakao - podle toho ,jak je chcete mít tmavé

Med a tuk na páře rozehřát, přidat vše kromě mouky - tu až do vychladlé hmoty.
24 hodin nechat odležet. Nevyvalovat úplně do tenoučka, nafouknou se. Dát na pečící papír a péct asi na 180 °C 5-7 minut.

Po vytažení z trouby ještě teplé potřít rozšlehaným vajíčkem.  

 

Poleva: 1 bílek

        150 g mletého cukru

Šlehám jen v ruce dokud není poleva hladká. Pokud je poleva hustá, zředit lžící teplé vody. Pokud je moc tekutá, přidat cukr.

 

Měly být superměkké, ale po pár dnech ztvrdly. Pomůže přidat do krabičky čtvrtku jablíčka. Do dvou dnů budou zase měkké.

Více ...
Vložil: Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 dne 10.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Malvousek,Mat.8/02,Majda1/04Naše rodinná alba

Pokud se chceš dostat do mého alba, tak klepni na moje jméno v názvu článku a ono se ti otevře.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 5.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠVÉDSKÝ KOLÁČRecepty

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ: 50 dkg polohrubé mouky Hera 25 dkg práškového cukru 1/2 prdopeč - vytvořit drobenku 2-3 tvarohy 2 vejce trochu cukru a rumu 1/4 l mléka rozinky, ořechy, kousky čokolády - dle libosti - umíchat řídký tvaroh Drobenku rozdělíme na dva díly, jeden dáme na NEVYMAZANÝ plech, polijeme rovnoměrně tvarohem, posypeme druhým dílem drobenky a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 5.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Paty,Any(1.12.03),Kamča 09/89Naše rodinná alba

http://rodina.cz/rodinakalinova

Více ...
Vložil: Paty, Any(1.12.03), Kamča 9/89 dne 4.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z cukýny/Andrea+Dan+OndraRecepty

25dkg polohrubé mouky

20dkg cukru

40dkg cukety

3          žloutky

2dcl     oleje

prášek do pečiva,1 lžíce skořice,2 lžíce kakaa,vanilkový cukr

ze 3 bílků sníh

 

cukr,žloutky,olej,mouku smíchat,přidat nastrouhanou cuketu a nakonec sníh,nalít na vymazaný a vysypaný plech a dát péct

 

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tiramisu pro každého/Macek a Hanička 9/2002Recepty

Ingredience: 2 pomázanková másla, 1 šlehačka, 100 g mletého cukru, 2 balíčky piškotů, uvařená káva Nescafe, rum nebo griotka
Postup přípravy: Ušleháme šlehačku. Potom vyšleháme pomazánkové másla s cukrem. Spojíme šlehačku s pomazánkovou hmotou lehce promícháme. Potom vrstvíme jemně potřenou hmotu poskládáme piškoty močené v kávě smíchané s rumem. (Nebo poklademe piškoty a pak na ně nalijeme kávu s rumem, aby to vpilo) Zase 2. vrstvu hmoty a 2 vrstvu piškotu 3. vrstvu hmoty a 3. vrstvu piškotu a končíme hmotou. Dáme vychladit a zdobíme dle libosti čokoládovými hoblinkami či šlehačkou.
Fakt vynikající!!!!!

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí řízky na smetaněPaty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Přírodní kuřecí řízky prudce opečeme, vložíme do ohnivzdorné misky, polejeme smetanou, ochutíme tymiánem a zapečeme. Asi pět minut před ukončením pečení posypeme strouhaným sýrem. Příloha jakákoliv – nám chutná rýže.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 34 [Dalších 14 >>] 

Upozornění:
Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.