-
Andrea+Dan+Ondra
(2 články)
|
-
Bonie, Pišta 22.7.2004
(1 článek)
|
-
Narozeniny našich dětí
(2 články)
|
|
|
-
Vzkazy pro Andreu
(9 článků)
|
-
Ilona+Sam(4)+Ondra(3.1.07)
(4 články)
|
|
-
Narozeniny mamin
(1 článek)
|
-
O dětech, jak na ně a jiné .....
(2 články)
|
-
pro ostatní od Andrei
(1 článek)
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 34 [Dalších 4 >>]
|
|
Jana+Laura/04+Sebastian/06--------------- Lesná
Lucka Pavlík Lauri ------------------------- Řečkovice
Andrea+Dan+Ondra ----------------------- Bystrc
Petra&Ondra ------------------------------ Veverská Bitýška
Paty,Any12/03,Kamča9/89----------------- Řečkovice
Katka,Kuba,Danča------------------------- Královo Pole
Eva+Sali 3/2004--------------------------- Troubsko
Míša+Klárka 09/03 a Matěj 12/06--------- Bohunice
Perdita,Adam + Amy---------------------- Lesná
Ilona+Sam(4)+Ondra(3.1.07)--------------Králopo Pole
|
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Buchta z cukýny/Andrea+Dan+Ondra | Recepty |
|
25dkg polohrubé mouky
20dkg cukru
40dkg cukety
3 žloutky
2dcl oleje
prášek do pečiva,1 lžíce skořice,2 lžíce kakaa,vanilkový cukr
ze 3 bílků sníh
cukr,žloutky,olej,mouku smíchat,přidat nastrouhanou cuketu a nakonec sníh,nalít na vymazaný a vysypaný plech a dát péct
|
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Těstoviny s tuňákem/Macek a Hanička 9/2002 | Recepty |
|
Osmaž cibulku na oleji a přidej celou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, trošku vody a prohřej pak přidej na kostky oloupaná rajčata a papriky a trošku soli a rajský protlak a trošku kečupu.....chvíli povařit a je to....... hani se olizovala. S těstovinama a nastrouhaným sýrem.
Fakt je to moc dobré, já jsem tomu nevěřila, podle toho jak je to jednoduché. přeji dobrou chuť
|
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Krémová mrkvová polévka/Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) | Recepty |
|
asi 350 g mrkve, 1 cibule, máslo asi 50 g, lžíce hladké mouky, sůl, muškátový květ, nové koření, mletý kmín Mrkev nakrájíme na větší špalíky, spaříme vařící vodou, přidáme lžičku soli, špetku muškátového květu, menší špetku mletého nového koření (nebo 1-2 kuličky, které pře mixováním vyndáte) a lžičku mletého kmínu. Mezitím, co se mrkev vaří, nakrájíme cibulku, hodíme na máslo, až zesklovatí, přidáme lžíci hladké mouky na světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z mrkve a za stálého míchání necháme probublat. V mixeru rozmixujeme mrkev s menším množstvím vody a zalitou jíšku. Rozmixujeme do hladka, podle potřeby přidáváme vodu. Povaříme asi 8-10 minut. Podáváme s petrželkou. Obměna: na závěr vmícháme lžíci zakysané smetany nebo kyšku, můžeme podávat s osmaženou houstičkou nebo bílkovými nočky, pro dospěláky lze ke konci vaření přidat asi dvě lžíce kvalitního bílého vína. Množství vyjde asi na 4 porce, hustotu si můžete upravit dle svého gusta. Mě to vychází tak, že mám mrkve zcela zalitou vodou a všechnu vodu během vaření přidám do polévky. Je pak krémová a akorát. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Veprovy jazyk/Jirina,2 holky | Recepty |
|
Ingredience: veprovy jazyk, olej, mouka, mleko, tymian, bobkovy list.
Veprovy jazyk uvarim ve slane, oloupu, nkrajim a hodim do omacky. Omacka: udelam zasmazku, naredim vyvarem a mlekem, chvili povarim. Osolim a ochutim tymianem, bobkovym listem a az na taliri pokapu citronovou stavou. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pomazanka/Jirina,2 holky | Recepty |
|
Nastrouhany syr smichame s prolisovanym cesnekem a tatarkou. Je to mnamka. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kefirova buchta/Jirina,2 holky | Recepty |
|
1 kefir- ten maly, 25dkg cukru, 2 vejce, 2dcl oleje, 40 dkg hladke mouky, 1 a 1/2 lzicky sody, kakao. Pece se asi 20 minut. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Klasické kotlety s hrachovou kaší/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89 | Recepty |
|
4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, sůl, pepř, 4 lžíce tuku, 350g suchého hrachu, majoránka, 50g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, ½ stroužku česneku, 1 cibule
Kotlety omyjeme a osušíme. Jestliže jsou kotlety tučnější, několikrát je po okraji nařízneme, aby se maso nezkroutilo. V pánvi rozpálíme tuk a z každé strany v něm osmahneme kotlety dozlatova.
Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený a scezený hrách umeleme, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozehřejeme olej a cibulku v něm dozlatova osmažíme. Na talířích posypeme každou porci kaše osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme cibulku nahradit i nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Špagety na čínský způsob/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89 | Recepty |
|
Na oleji zpěníme tři malé, najemno nakrájené cibulky, asi dva stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme na nudličky nakrájené maso (asi 30 dkg vepřové kýty nebo kotlet). Já používám plecko, protože není tak tuhý. Osmahneme a přidáme na nudličky nakrájený menší celer. Já používám sterilovaný, propláchnutý vodou, abych ten čerstvý nemusela krájet. Za stálého míchání osmažíme. Pak přidáme 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky pepře, špetku pálivé papriky, sůl, 1 lžíci mletého zázvoru a podlijeme několika lžícemi vývaru. Krátce dusíme. Do uvařených scezených špaget přidáme lžíci tuku a necháme v teple.
Připravíme si omáčku: Žampiony osmahneme na oleji, zaprášíme lžící hladké mouky a chvíli opékáme, až jíška ztmavne, a přidáme 2 dcl vývaru. Promícháme, provaříme, přidáme sójovou omáčku. Na talíř špagety, posypeme masem a polijeme omáčkou. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kefírové lívanečky/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89 | Recepty |
|
Připravíme si těsto z jednoho kefíru, trochy soli, cukru, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky. Dobře zamícháme, přidáme lžičku jedlé sody. Na lívanečníku smažíme malé lívanečky, které zdobíme zavařeninou a malým kopečkem smetany nebo šlehačky. My je jíme i s ovocnými tvarohy nebo jen pocukrované. |
| Více ... |
| Vložil: brnobrno dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 34 [Dalších 4 >>] Upozornění: Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
|