Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Andrea+Dan+Ondra   (2 články)
  • Bonie, Pišta 22.7.2004  (1 článek)
  • Narozeniny našich dětí  (2 články)
  • Vzkazy pro Andreu  (9 článků)
  • Ilona+Sam(4)+Ondra(3.1.07)  (4 články)
  • Kontakty  (12 článků)
  • Narozeniny mamin  (1 článek)
  • O dětech, jak na ně a jiné .....  (2 články)
  • pro ostatní od Andrei  (1 článek)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 34 [Dalších 4 >>] 
 Kde bydlímeKde bydlíme

Jana+Laura/04+Sebastian/06--------------- Lesná

Lucka Pavlík Lauri ------------------------- Řečkovice

Andrea+Dan+Ondra ----------------------- Bystrc

Petra&Ondra ------------------------------ Veverská Bitýška

Paty,Any12/03,Kamča9/89----------------- Řečkovice

Katka,Kuba,Danča------------------------- Královo Pole

Eva+Sali 3/2004--------------------------- Troubsko

Míša+Klárka 09/03 a Matěj 12/06--------- Bohunice

Perdita,Adam + Amy---------------------- Lesná

Ilona+Sam(4)+Ondra(3.1.07)--------------Králopo Pole

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z cukýny/Andrea+Dan+OndraRecepty

25dkg polohrubé mouky

20dkg cukru

40dkg cukety

3          žloutky

2dcl     oleje

prášek do pečiva,1 lžíce skořice,2 lžíce kakaa,vanilkový cukr

ze 3 bílků sníh

 

cukr,žloutky,olej,mouku smíchat,přidat nastrouhanou cuketu a nakonec sníh,nalít na vymazaný a vysypaný plech a dát péct

 

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstoviny s tuňákem/Macek a Hanička 9/2002Recepty

Osmaž cibulku na oleji a přidej celou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, trošku vody a prohřej pak přidej na kostky oloupaná rajčata a papriky a trošku soli a rajský protlak a trošku kečupu.....chvíli povařit a je to....... hani se olizovala.
S těstovinama a nastrouhaným sýrem.

Fakt je to moc dobré, já jsem tomu nevěřila, podle toho jak je to jednoduché.
přeji dobrou chuť

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krémová mrkvová polévka/Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04)Recepty

asi 350 g mrkve, 1 cibule, máslo asi 50 g, lžíce hladké mouky, sůl, muškátový květ, nové koření, mletý kmín Mrkev nakrájíme na větší špalíky, spaříme vařící vodou, přidáme lžičku soli, špetku muškátového květu, menší špetku mletého nového koření (nebo 1-2 kuličky, které pře mixováním vyndáte) a lžičku mletého kmínu. Mezitím, co se mrkev vaří, nakrájíme cibulku, hodíme na máslo, až zesklovatí, přidáme lžíci hladké mouky na světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z mrkve a za stálého míchání necháme probublat. V mixeru rozmixujeme mrkev s menším množstvím vody a zalitou jíšku. Rozmixujeme do hladka, podle potřeby přidáváme vodu. Povaříme asi 8-10 minut. Podáváme s petrželkou. Obměna: na závěr vmícháme lžíci zakysané smetany nebo kyšku, můžeme podávat s osmaženou houstičkou nebo bílkovými nočky, pro dospěláky lze ke konci vaření přidat asi dvě lžíce kvalitního bílého vína. Množství vyjde asi na 4 porce, hustotu si můžete upravit dle svého gusta. Mě to vychází tak, že mám mrkve zcela zalitou vodou a všechnu vodu během vaření přidám do polévky. Je pak krémová a akorát.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Veprovy jazyk/Jirina,2 holkyRecepty

Ingredience: veprovy jazyk, olej, mouka, mleko, tymian, bobkovy list.

Veprovy jazyk uvarim ve slane, oloupu, nkrajim a hodim do omacky. Omacka: udelam zasmazku, naredim vyvarem a mlekem, chvili povarim. Osolim a ochutim tymianem, bobkovym listem a az na taliri pokapu citronovou stavou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomazanka/Jirina,2 holkyRecepty

Nastrouhany syr smichame s prolisovanym cesnekem a tatarkou. Je to mnamka.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kefirova buchta/Jirina,2 holkyRecepty

1 kefir- ten maly, 25dkg cukru, 2 vejce, 2dcl oleje, 40 dkg hladke mouky, 1 a 1/2 lzicky sody, kakao.
Pece se asi 20 minut.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Klasické kotlety s hrachovou kaší/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, sůl, pepř, 4 lžíce tuku, 350g suchého hrachu, majoránka, 50g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, ½ stroužku česneku, 1 cibule

Kotlety omyjeme a osušíme. Jestliže jsou kotlety tučnější, několikrát je po okraji nařízneme, aby se maso nezkroutilo. V pánvi rozpálíme tuk a z každé strany v něm osmahneme kotlety dozlatova.

Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený a scezený hrách umeleme, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozehřejeme olej a cibulku v něm dozlatova osmažíme. Na talířích posypeme každou porci kaše osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme cibulku nahradit i nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špagety na čínský způsob/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Na oleji zpěníme tři malé, najemno nakrájené cibulky, asi dva stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme na nudličky nakrájené maso (asi 30 dkg vepřové kýty nebo kotlet). Já používám plecko, protože není tak tuhý. Osmahneme a přidáme na nudličky nakrájený menší celer. Já používám sterilovaný, propláchnutý vodou, abych ten čerstvý nemusela krájet. Za stálého míchání osmažíme. Pak přidáme 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky pepře, špetku pálivé papriky, sůl, 1 lžíci mletého zázvoru a podlijeme několika lžícemi vývaru. Krátce dusíme. Do uvařených scezených špaget přidáme lžíci tuku a necháme v teple.

Připravíme si omáčku: Žampiony osmahneme na oleji, zaprášíme lžící hladké mouky a chvíli opékáme, až jíška ztmavne, a přidáme 2 dcl vývaru. Promícháme, provaříme, přidáme sójovou omáčku. Na talíř špagety, posypeme masem a polijeme omáčkou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kefírové lívanečky/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Připravíme si těsto z jednoho kefíru, trochy soli, cukru, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky. Dobře zamícháme, přidáme lžičku jedlé sody. Na lívanečníku smažíme malé lívanečky, které zdobíme zavařeninou a malým kopečkem smetany nebo šlehačky. My je jíme i s ovocnými tvarohy nebo jen pocukrované.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 34 [Dalších 4 >>] 

Upozornění:
Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.