Re: Elektrická varná deska - indukční, sklokeramika?
Já jsem vždy vařila na plynu a sklokeramiku zkoušela akorát u kámošky na chatě a tam mě to prostě hrozně dlouho trvalo jak jsem se bála "osolit" teplotu nebo naopak všechno uteklo z hrnce a já jen drhla a drhla.....
Nakonec jsem do nové kuchyně zvolila indukci a nakonec ne kombinovanou napůl, ale plně indukční a jsem MAXIMÁLNĚ spokojená!
Reaguje to obdobně rychle jako plyn,
voda se v hrnci vaří během chvilky, takže velká časová úspora (moje tchýně pořídila taky a vždy byla s obědem akurátní na 12hod a než si zvykla na indukci tak bych oběd většinou tak o 20minut dřív ;-)))))) ),
pokud něco nakape nebo překypí tak není problém jen setřít a je to pryč,
není to tak nažhavené po dovaření jako sklokeramika, protože nehřeje ta plotýnka, ale ta deska se delším vařením ohřeje od hrnce,
některé původní nádobí na tom funguje a další jsem prostě postupně dokoupila a není to špatné si po čase udělat radost pěkným novým nádobím ;-) a např. v Ikee se dá koupit za rozumný peníz a pořizovat postupně, já ze začátku vystačila s pár kousky.
takže za mě jednoznačné doporučení indukce, bys měla ještě nějaké konkrétní dotazy tak ráda odpovím.
Odpovědět