Re: První příkrm - mrkev z mrazáku?
určitě si ji zamraž - klíďo i povařenou - stejně ji na příkrmy budeš povařovat tak, jako tak, takže to C-čko bude v háji...
Já taky mrazila tvořítek - vždy po jednom druhu, včetně masa. A pak jsem jen odebírala podle nálady a fantazie (králičí+mrkev+cuketa, krůtí+hrášek+mrkev, atp...přílohy jsem vařila čerstvé)Bylo to rychlé a praktické


Dodnes toho dělám víc a pak zamražuji jednotlivě zbylé na porce - když mi Kubča ve školce nejí a přijdeme k večeru domů, může mít jídlo za 5 minut na stole...
Skutečně domácí zelenina je mnohem lepší než ta, co se v zimě prodává (a vlastně celý rok) a je bůh ví odkud - z celého světa... 
Já to mám tak s ovocem a zeleninou takhle:
1.) od našich (maličkatá vesnička v JZČ, okolo jen lesy a pole)
2.) z ČR, SR
2.) sousední státy
4.) zbytek Evropy
Prý i běžná zelenina, vypěstovaná někde jinde než u nás, má jiné buněčné složení.... prd tomu rozumím, ale přijde mi to minimálně zajímavé..
Onehdá byl takový dokument v tv - ukazovali to tam na česneku...
 
Odpovědět