11.2.2012 8:43:22 Kopřiva Dvoudomá
Domácí pekárna vs kuchyňský robot
Přemýšlím, co radši - do nové kuchyně. Jdou takové zvěsti, že by mi tetičky a babičky něco nadělily k jedné letošní příležitosti, chtějí výslovně něco do kuchyně, tak si to radši vyberu. Máme dva malé alergiky (mlíko), takže počítám, že budeme dost péct - ono koupit tmavou housku bez mlíka prakticky nemožno. Tak rozvažuju plusy a mínusy, o co si říct:
Domácí pekárna:
+ Když nebudu mít s těstem nějaké zvláštní plány, stačí to tam naházet a o víc se nemusím starat.
- Teplé kynutí není vždycky to nej, ono to těsto je stejně nejlepší nechat kynout za normální nebo nízké teploty.
- Dost zdrojů uvádí, že stejně je na pečení lepší přendat chleba z pekárny do trouby. A stejně tak budu z těsta asi často motat housky, pletýnky, buchty..., takže bych v pekárně stejně nepekla.
Robot (asi Kenwood):
+ má všestrannější využití než pekárna (za mě struhadla, kruhadla, mlýnek na obilí...)
- "neumí" kynout ani péct, ale těsto můžu samozřejmě dát kynout v míse od robotu a pak s ním naložit dle libosti
+ utáhne víc těsta než pekárna (máme žravé děti a velkou spotřebu)
- je samozřejmě dražší, ale bylo by to s výrazným přispěním, takže mě to tak nebolí
Skoro se přikláním k tomu robotu, ale kdyžtak si to nechám ještě vymluvit. Dík

Odpovědět