Re: Domácí pekárnu, nebo kloudného robota?
Kopřivo, já bych se přikláněka k tomu robotu, neb pekárna je příliš jednostranná a navíc z ní leze jen rychle kynutá, tedy škrob naštěpený nemající kostka.
Těsto hněte hůře než robot (i když u bezlepkového to nemá takový význam) - má totiž krátké háky ve srovnání s tím dlouhým v robotu a nevím, jak to popsat, prostě "škube" pruhy lepku na kousky. U bezlepkového Ti toto může samozřejmě fuk.
já už se pekárny zbavila a znova bych ji nechtěla.
Je dobrá na takové ty začátky "jéé, já si peču svůj chleba". Ale pro pokročilejší pečení už je nevhodná, protože narazíš na její limity a stejně začneš - dávat kynout do chladu, motat pečivo jiných tvarů mimo a péci ho v troubě... a mít pekárnu jen jako hnětač je zbytečené, je-li možno mít robot, který hněte samozřejmě lépe, protože tak činí v celém prostoru mísy, nešmrdlá jen těsně nad dnem (tudíž mu to jde i citelně rychleji oproti hnětení v pekárně, zrhuba dvakrát až třikrát).
Odpovědět