Re: Návštěva z Francie
No, z "našich" francouzů nikdy nikdo všechno nejedl, i když to tvrdil
U žádného z mých známých se nesetkaly moc s pochopením omáčky s knedlíkem - měli tendenci knedlík vzít do ruky a přikusovat jako chleba. Ale chuťově jim svíčková doccela sedla, prý. Více chutnalo, když bylo vše zvlášť v miskách a oni si to na talíři kombinovali podle svého. Pouze jeden měl extra příručku o české gastronomii, tak věděl, že má jíst knedlík příborem dohromady s omáčkou
Z jídel echt českých měly pravidelně úspěch polévky - jak vývary s nudlemi a knedlíčky, tak hlavně husté polévky typu bramboračka, gulášová apod. Chutnal i boršč(nezkoušeli jsme na nikoho třeba dršťkovou, ale možná by to vzali,někteří byli z Caen, takže dršťky jedí hodně).
Jednomu strašně chutnalo vepřoknedlozelo vepřoknedlošpenáto, ale bylo potřeba dát mu zvláš´t všechny součásti a on si je různě dával dohromady a přikusoval bílé pečivo. Obecně bramborové knedlíky chutnaly vždy víc než houskové či kynuté.
Pak chutnaly české zákusky - všechny. Různé domácí koláče a buchty. Akorát vždycky koukali na mák, ale jedli ho, jen měli pocit asi jako já v Coffee shopu v Amsterodamu

Z teplých jídel dost oblíbená spíš taková ta ne přímo echt česká jídla, jako roštěnky s rýží, pečené kuře s brkaší a tak.
Odpovědět