13.10.2012 14:45:52 rybíz
Re: Jak udělat hodně chutnou kuřecí polévku?
Masox a podobné zhovadilosti do kuchyně nepatří!
Na kuřecí vývar kupuju celé kuře, oddělám kůži a případně tuk a naporcované kusy kuřete nejdřív opeču v troubě, plech namočím, pak vodu sliju do hrnce, kam dám kuře. Ještě při studené vodě odebírám z vody tuk (několikrát), pak dám polívku vařit - ale taky, aby nevřela, ji "vařím" hodinu, po celou dobu sbírám z polévky pěnu. Potom "vařím" další 4 hodiny. (pokud v té první hodině ubylo moc vody, doplním polévku studenou vodou)
Po 4 hodinách si do polévky dám zeleninu - petržel, cibuli, mrkev - vše krájím na větší kousky. Přidám bylinky (libeček, petržel, tymián, popř. šalvěj) a vařím další 2 hodiny, kuličku nového koření a černého pepře.
Potom vydělám velké kusy masa a polévku asi po čtvrt hodině přecedím.
To je základ. Pak dělám zvlášť nudle, ty přidám do polévky a ještě přidávám na másle osmaženou zeleninu. A to maso.
Odpovědět