13.10.2012 17:59:40 fillantropus
Re: Jak udělat hodně chutnou kuřecí polévku?
ahoj,
koupím celou slepici nebo kuřecí kostry. Dám je vařit na 11 hodin do pomalého hrnce. Spolu s nimi dám vařit mrkem, cibuli,česnek celer, petržel. česnek i cibuli neloupu Když chci českou verzi hodím tam bobkáč, nové koření, kuličky pepře, sůl. Když chci čínskou verzi nedávám tam bobkáč, ale dávám tam zázvor(buď čerstvý nebo sušený). Českou verzi vařím s droždím, oberu maso, přidám na másle orestovanou zeleninku. Čínskou verzi vařím na bílém víně, s trochou droždí a dalším zázvorem.
Polévka v pomalém hrnci 11 hodin vařená stojí 10 korun na elektrice (máme to spočítané elektroměrem). Takkové polévce se nic nevyrovná a má obrovskou léčivou sílu. Navíc obereš tolik masa, že z toho udělám maso na polívku nebo potom rizoto.
Není potřeba ráno dávat vařit. Vařím vývary vždy o víkendu a vařím jich obří kotel do zásoby. To potom zamrazím. Když chci cokoliv vařit, vytáhnu vývar a uvařím v něm rejži, omáčku nebo cokoliv.
Mimochodem naučila jsem se vařit vývary tady na rodině, dřív jsem vařila v papiňáku, ale opravdu se to nedá srovnávat. Není to vývar, ale ovar.
Odpovědět