Re: Fondue
Dostala jsem ho /na vl.zadost/ ke svatbe. Velky set na masove fondue. Kotlik je litinovy. Vidam ruzne materialy a typy v obchodech, myslim ze podle toho se urcuje na co to je (masove, syrove, cokoladove).
Byl to asi nejlepsi svat.dar.

Nedelame casto. Ted dokonce uz nekolik let ne (co mame deti). Ale vim ze tam je a kdyz je prilezitost s prateli tak jsem to vytahovali. Jde o "obrad", stolovani trvalo i tri hodiny a pres to, ze jsem servirovala realtivne malo masa, tak byli vsichni precpany k prasknuti.
Masove lze delat v oleji nebo vyvaru. V oleji mi to nechutnalo, vse je mastne, oblemcane. Nejradeji delam v silnem vyvaru a cervenem vinu, pridavam ruzne koreni, hodne osolit. Omacky - mam recepty, ale nechavam se inspirovat i recepty na inetu, tak pul na pul je kupuju hotove. Tak pul na pul obycejne chute stridam se zvlastnimi. Napr. brusinky s krenem jsou dost zajimave.
Mimochodem, masa jsem mivala na osobu max 150 gr. to neni mnoho, ale jak se ji po malych kouskach a pomalu (plus opeceny toust a hora salatu), tak se clovek snadno a hodne nasytil.
Jsem rada, zeto mame doma. Nekdy touzim po mensi sestave, neb do meho velkeho kotliku by prislo hodne syra i cokolady, ale ani nevim jestli litinovy by na syr byl vhodny nebo ne. Spis ne.
Odpovědět