No, přímo na moučníky ne, ale z jablek dělávám
Kompot - nakrájím na osminky nebo kostky ( podle nálady, případně oloupat), přidám trochu vody, cukr, skořici, hřebíček, může se i rozinky a oříšky, trochu šťávy z citronu. Tak 15 minut podusím - jablka mají být měkká, ale nerozpadat se. Nechám vystydnout a do misek.
Křížaly
Jablka na osminky do misky, tu na stůl a vždycky zmizí.
Mrkvovo- jablečný salát - cca 1/3 nastrouhaných jablek, 2/3 karotky, trochu jablečného džusu ( nemusí být), cukr, citr. šťáva, voda. Když přihodím oloupanou pokrájenou mandarinku, pomeranč nebo ananas, tak děti sprásknou velkou mísu na posezení.
JABLKOVÉ ROHLÍČKY
Na těsto : 1 Hera, 40 dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek, 1 vajíčko, 5 dkg cukru moučka, až 4 lžíce mléka
Na náplň: zhruba 3/4 kg strouhaných jablek, 1 vanilinový cukr, špetka strouhané skořice, rozinky, oříšky
Postup:Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme vajíčko a rozměklou ( ne rozpuštěnou!!!!) Heru pokrájenou na kousky. Rychle vypracujeme těsto, v případě potřeby přidáme trochu mléka. těsto nenecháváme odpočinout v lednici. Rozdělíme na tři stejné části. Z každého dílu vyválíme asi 3 mm vysoké kolečko, které nožem nebo radýlkem rozkrojíme na 8 trojúhelníků. po "obvodě" na každý trojúhelník položíme kopeček náplně. Nejprve svineme rohy u okraje ( aby náplň nevytekla) a pak zarolujeme celý rohlíček. Rohlíčky se vejdou na 2 vymaštěné plechy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 30 minut do zrůžovění. Ještě horké pocukrujeme
Buchta zvaná Štěpánka
30 dkg cukru krystal 2 celá vejce, to utřít dohromady ve vláčnou hmotu Přidat 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek Dále 2- 3 lžíce mletých vlašských ořechů, cca 8 -10 dkg rozpuštěného másla nebo hery (ne horké) a 30 dkg polohr. Mouky, nakonec přidat 1 prášek do pečiva Vše smíchat ve vláčnou hmotu, vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech, péct v troubě na cca 150 st. do zlata (cca 20-25 min) Pro extra mlsaly doporučuji vychladlou buchtu polít čokoládou na vaření a nakrájet pak na čtverce. Mlask

Pokud jí nesníte rychle, vydrží i několik dní díky jablíčkům uvnitř
KUŘE NA JABLKÁCH
1 kuře (lze použít třeba jen čtvrtky nebo jakoukoliv jinou část kuřete - prsa nejsou vhodná - jsou suchá), 3 jablka, 1 střední pórek, 2 stroužky česneku, sojová omáčka, grilovací koření, sůl, jemný kečup, bazalka
Marináda: 250 ml kečupu, 1 1/2 nastrouhaného jablka, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 2 stroužky česneku (prolisovaný) - já dávám 1 lžičku sušeného, ale nemusí tam být vůbec
Omyté naporcované kuře osolíme a vložíme do pekáčku tak, aby se porce nepřekrývaly. Z horní strany potřeme marinádou. Do krajů naskládáme tenké plátky jablka - nemusí být oloupané. Posypeme kolečky pórku. Pečeme 1,25 - 1,5 hodiny. 15 minut před dokončením posypeme bazalkou (není to nutné).
Jako přílohu dávám vařené brambory, ale hodí se i chleba.