| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

23.11.2012 21:40:04 Tante Ema

Re: Polevka s cizrnou

Není to nutné, záleží,jakou chceš tu zeleninu mít. Pokud by měla být "al dente", tak opravdu potřebuješ spíš přidat podušenu k už uvařené.
Já dělám, že nakrájím na jemno (jako na boloňské ragout) mrkev, petržel, řapíkatý celer, cibuli, podusím na másle a přidám do už se vařící luštěniny. Luštěninu vařím pár minut na prudko bez poklice, s bobkovým listem, seberu pěnu. Dám tam zeleninu, přiklopím, stáhnu oheň a na málo vařím doměkka. Pak ochutím česnekem rozetřeným se solí a majoránkou, ale opatrně i s česnekem i s tou majoránkou, dosolím, když potřeba, dochutím francouzským droždím.
Může se i na začátku přidat rozstrouhaná brambora, je to pak hustší, nebo i jíška, pak je to už supersyté.
Nebo se dá i dochutit trochou mléka nebo smetany.
Když by ti chuť nevyhovovala, třeba připadala málo výrazná, vždycky můžeš přidat koření, pepřit, třeba i dát kostku bujonu (Alnatura BIO je OK i pro děti). Ale podle mě to není třeba.
Odpovědět
Průběh diskuze (5 názorů)
Téma: Polévka s cizrnou Miko1 + 2 23.11.2012 20:39
*Re: Polevka s cizrnou Tante Ema 23.11.2012 20:58
**Re: Polevka s cizrnou Miko1 + 2 23.11.2012 21:2
***Re: Polevka s cizrnou Tante Ema 23.11.2012 21:40
****Re: Polevka s cizrnou Miko1 + 2 24.11.2012 12:34

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.