Re: Polevka s cizrnou
Není to nutné, záleží,jakou chceš tu zeleninu mít. Pokud by měla být "al dente", tak opravdu potřebuješ spíš přidat podušenu k už uvařené.
Já dělám, že nakrájím na jemno (jako na boloňské ragout) mrkev, petržel, řapíkatý celer, cibuli, podusím na másle a přidám do už se vařící luštěniny. Luštěninu vařím pár minut na prudko bez poklice, s bobkovým listem, seberu pěnu. Dám tam zeleninu, přiklopím, stáhnu oheň a na málo vařím doměkka. Pak ochutím česnekem rozetřeným se solí a majoránkou, ale opatrně i s česnekem i s tou majoránkou, dosolím, když potřeba, dochutím francouzským droždím.
Může se i na začátku přidat rozstrouhaná brambora, je to pak hustší, nebo i jíška, pak je to už supersyté.
Nebo se dá i dochutit trochou mléka nebo smetany.
Když by ti chuť nevyhovovala, třeba připadala málo výrazná, vždycky můžeš přidat koření, pepřit, třeba i dát kostku bujonu (Alnatura BIO je OK i pro děti). Ale podle mě to není třeba.
Odpovědět