24.11.2012 11:00:15 rybíz
Rizoto
Dnes přišel syn s nápadem, že si uvaříme rizoto, jaké vaří babička, takže prostě žádná rýže arborio a podobně. Chce takové to červené. Vaří to moje tchýně a té já se na nic ptát nebudu, tak se to zkusím dát dohromady tady.
Myslíte, že vařit rýži zvlášť nebo dohromady s ostatními ingrediencemi? A co se tam tak přidává?
Mám namyšlený postup:
Orestovat cibulku, přidat mletou papriku (nejsem si jistá, kolik jí mám dát), přidat na kostky nakrájené maso, k tomu koření - oregano, tymián, pepř, nové koření, trochu podlít vývarem, nechat dusit. Zeleninu vaříte s tím nebo zvlášť? Syn chce mrkev, petržel a kedlubnu. Na závěr bych to smíchala s uvařenou rýží a smíchala se zakysanou smetanou. Myslíte, že to bude ok? Jsme zvyklí na úplně jiný styl jídla, já už jsem červené rizoto neměla celé roky, tak jestli mám něco namyšlené špatně, prosím, opravte mě a moc díky

Odpovědět