12.1.2013 19:28:13 radanach
Re: Jak ušlehat krém Hera,karamelové Salko a šlehačka,aby se nesrazil?
Klasické čistě máslové krémy taky nemám ráda.
Napíšu ti recept na klasiku pudinkovou,třeba se ti bude hodit příště.
2 nejlíp vanilkové pudinky na půl litru mléka.Z mléka oddělíš tak půldruha deci a rozmícháš v tom pudink.Do vroucího zbytku mléka vléváš rozmíchaný prášek a rychle vymícháváš do hladka-je to hodně hustí,zpočátku žmolkovatý,ale poddá se to,lepší stáhnout oheň.Krátce provaříš a dáš vychladit.Pod pokličkou,aby se neudělal škraloup.Nesladíš,pak se to tolik nepřipaluje.
Studený pudink dáš do mísy a šleháš na rychlé obrátky,přidáváš kousky másla pokojové teploty.Podle chuti přisypáváš moučkový cukr,kakao,třeba i instatní kávu,kapku rumu a tak.
Přísahám,že se tohle povede.Dneska jsem dělala variantu na jablkový koláč,kam se dávala místo mléka voda a byl naprosto herbábnej.
Másla může být od 125 do 250 g,záleží na tom jak má být krém lehkej.Ale i se 125 g je velice jemný.
Salkovej dělám jedno máslo+jedno salko,je dobrej,ale tenhle je lehčí a není tak sladkej.
Odpovědět