25.1.2013 21:15:38 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Recept na opravdu dobré těstoviny
boloňské, ale tam to chce aspoň hodinu dusit, to má do představy o rychlých italských těstovinách daleko. občas je ozvláštním opečenou cuketkou. jinak také dávám najemno nasekanou mrkví, ono receptů na originální bolognese ragů je spousta a většina z nich je dobře, ani sami italové v tom nemají úplně jasno. jinak mám ráda rychlou rajčatovou omáčku se zeleninou, cibulka, česnek opéct na pánvi s cuketou, řapíkatým celerem a přihodit buď hodně zralá rajčata, nebo plechovku rajčat, bazalka a špetka tymiánu, sůl a já ráda pepř a nechat to jen tak ,,zamřít,, aby celer byl ještě pěkně křupavý a cukety se nerozblemcly.
carbonara dělám málokdy, ale dávám také jen žloutky a vodu z těstovin a jelikož nemívám pancetu, dobrá slaninka to jistí, onehdá to bylo výborné s brusnickým bokem, ale už sem ho dloooouho neviděla.
dále občas dělám prasečinu - smetana, špenát a parmezán, ale to už jaksi tak úplně itálie není.
Odpovědět