5.2.2013 21:34:32 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: královny kuchyně
vepřový žebírka - váhu ti neřeknu, prostě kolik jich sníte. na 2-3 porce - lžíce tmavé sojovky, 2 lžíce medu, vrchovatá lžička kajenského pepře, 2 vylisované stroužky česneku a 2 lžíce oleje. vezmu večer žebírka, větší igeliťák, kam se mi vejdou a omatlám a narvu do pytlíku, zbytek marinády tam naleju a vyškrábnu a žebra v tom upěchuju (pozor na protržení), prostě aby vevnitř bylo co nejméně vzduchu a pytlík jakoby přiléhal na žebra. nechám přes noc. peču hodinu a půl na 160 přiklopené, pak odklopím a peču, na 190 další půl hodinu, pak ještě pokud máš gril v troubě, tak zapni ten na 10 minut a dogriluj
kuřecí křídla to samé marináda, jen nedávám česnek, ale lžičku hrubozrnné hořčice a pepř 4 barev, který jen tak podrtím v ruce. stejný proces s pytlíkem, přes noc. peču kratší dobu, ale teploty cca odpovídají
jo a všechno podlévám, alespoň trochu
Odpovědět