Re: Mleté maso - polotovar
Pochopitelně nevím, co bylo v tomto konkrétním polotovaru - měli by Ti to říci, když se jich zeptáš, jsou povinni i v masně sdělit složení.
Za sebe tipuju, že tam byla sůl a voda. Totiž, jak je v tom namleto hodně tuku, tak by to bylo moc "levné" - tuk je lehčí než maso a tak na stejnou hmotnost je pak větší hromada. Atkže aby to "ztěžkli", většinou se do toho přidá sůl a voda. Sůl je hygroskopická a vodu tam "zadrží", aby to nevypadalo mokře.
Mleté maso, které má název "mleté maso", nic než maso obsahovat nesmí.
Ale doporučila bych Ti spíš koupit si mlýnek a mlít si vlastní. Já to dělám tak, že jednou za čas nakoupím maso na mletí (vepřové, hovězí a leckdy i další, třeba krůtí) a namelu ve velkém a udělám si do pytlíčků takové bochánky a dám do mrazáku. Máme totiž moc rádi jídla z mletého, tak když je chuť třeba na boloňskou, vytáhnu bochánek hovězího a je to.
Odpovědět