28.3.2013 17:34:30 Vítr z hor
Kachna
Dámy, zadání jasné. Když jsou ty Velikonoce a ve školce děti a zřejmě i učitelky brblají o kachnách... no zkrátka jsem dětem slíbila kachnu a ony se děsně těší. Ostatně se už couvnout nedá, leží v lednici. Jenže když jsem ji pro ně dělala minule normálně pečenou na pekáči, tak ji nejedly. Sama teda nejím maso, ale když jsem ji dala otestovat jiným masožravcům, byla hodnocena kladně. Takže teď bádám a přemýšlím, jak ji udělat tak, aby jim to tentokrát chutnalo, civím na recepty a tak.
Chtěla bych ji udělat v litinovém hrnci s poklicí (jídla z litináče mi obecně jedí dobře, asi i skrze přesvědčivou prezentaci), k dispozici je pochopitelně kachna (2300g), trouba, sporák, dostatek přiměřených ingrediencí, nepřiměřené se dají dokoupit. Žádná náboženská či dietetická omezení, akorát se mi moc nechce toho ptáka krájet, raději bych ho dělala vcelku.
Koukala jsem na recepty Thomase Lievena a Bastiena (Simmel: Nemusí být vždycky kaviár), ale zdá se mi to příliš...vobyč?
Se mnou si starosti nedělejte, kachnu nejím, ale už mám navařeno

Odpovědět