Re: Chleba
teko,
ahoj,
zrovna teď už dneska peču třetí den po sobě, ten týž a stejný, děcka a holky od sousedky si ho hrozně oblíbily
zadělávám v pekárně, ale můžeš vypracovat normálně ručně, nebo hnětačem.
250ml vlažné vody
100g podmáslí
100g žitné chlebové mouky
100g pšeničné chlebové mouky
100g hladké mouky
250g pizza mouky (vysokolepkové)
2 lžičky oleje
21g droždí (půl kostky)
lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
já přidávám semínka slunečnicová a sezamová, nemusí ale být
vypracuješ těsto kompaktní polotuhé, necháš vykynou až zdvojnásobí svůj objem, potom znovu propracuješ, vytvoříš bochánek, pomoučíš a necháš na plechu pod utěrkou nakynout. zase tak na dvojnásobek, pak upečeš tak při 160°C
kůrku má křupavou - já kvůli synovi, co má čerstvě dotažené fixy - potírám směsí 1 lžíce vody + 1 lžíce mléka - po upečené horké potřu - vypotřebuju vše a ono je to takové vláčné.. a je moc dobrý i druhý den
/vím těch druhý mouky je víc.. ale fakt se to vyplatí, chlebík je luxusní, ale jednoduchý
Odpovědět