23.7.2013 8:21:30 Filip Tesař
Re: Co vařit ve vedrech?
Těstovinový salát. Uvař hodně těstovin, do toho zeleninu podle chuti, libosti a zásob (můžeš čerstvou, vařenou i mraženou), uvař nebo orestuj nadrobno nakrájené kuřecí maso, okořeň podle libosti (zeleným - bazalka, trochu sladké papriky, trochu kurkumy, nebo prostě nějakou směs na těstoviny...), dá se s trochou majolky i bez, nebo s trochou jogurtu. Jí se to studené, udělá se toho hodně, co se nesní k obědu se dá do lednice a každý si může brát, když má hlad a chuť. Pro nás odedávna ideální jídlo do letních veder.
Pokud se odhodláš zapnout troubu, tohle je rychlé (na přípravu i na pečení): pečená zelenina - na plech nakrájené brambory, červená řepa, mrkev, cibule, případně rajče, posolit, okořenit, dát na chvíli zapéct, aby se na bramborách udělala kůrčička. K hotovému se dá dát kečup nebo tatarka.
Brambory na loupačku, nebo pečené po americku, s osoleným tvarohem.
Špagety zapečené s tuňákem: vařené špagety do pekáče nebo do zapékací mísy, na cibulce orestovat drceného tuňáka, osolit, okořenit zeleným kořením, přidat protlak nebo kečup, směs nalít na špagety, navrch přidat sýr, dát zapéct.
Skvělá jsou pečená jehněčí žebírka na obíračku s chlebem nebo bramborem, ale sehnat dobré jehněčí dá práci... Bez trouby, jenom na plotně: vařené kuře, vařené hovězí s bramborem. Vařené fazolkové lusky s bešamelovou omáčkou a bramborem.
Odpovědět