Kopíruju svůj příspěvek z velmi podobné diskuse, jelikož vederem se mi neche ani moc psát

¨
Re: Letní vaření
(17.7.2013 14:24:19)
V horku jedeme zejména na studených polévkách - rajčatové gazpacho, gazpacho blanco, salmorejo, ajoblanco, vichysoisse, chlodnik, tarator, ....
Zejména miluju salmorejo, takový symbol léta.
Doba přípravy je obvykle kolem 15 min, dělávám je den předem, aby se mi na sruhý den pořádně vychladily. Ale dá se i jíst je jen v pokojové teplotě.
Pak "velké" saláty - niceský, grenobelský, lyonský, Caesar, macédoine, panzanella, šunka s melounem, caprese... prostě vydatnější saláty, aby zastaly celé jídlo.
Pak letní rychlé slané koláče, jen na listovém těstě vb(to dělám vždy jednou za čas ve velkém a pak si namrazím balíčky, které jen vytahuju). - třeba cuketový nebo lilkový koláč.
Ryby po mlynářsku, ryby v solné krustě, ryby na kmíně...
spousty zeleninových jídel - zelené fazolky na smetaně, ratatouille, kněz omdlel (tam teda trvá pečení cca hodinu, ale příprava chvilku), tzatziki, ...